Rallicross: Jere Kalliokoski voittoon SM-sarjan Hyvinkään kisassa

Rallicross SM -sarja 2022 lähestyy huipennustaan, kun kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuiston vauhdikkaalla radalla. Mitalitaistelut tiivistyivät Hyvinkäällä entisestään ja kaksi ensimmäistä Suomen mestariakin on nyt selvillä.

SRC-luokassa vakuuttavasti läpi kauden pisteitä kerännyt nokialainen Olli Lahti varmisti Suomen mestaruutensa ennen viimeistä osakilpailua ajamalla lauantain finaalissa toiseksi. Neljästä osakilpailusta on nyt plakkarissa kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.

Lahden kalusto vaihtui täksi kaudeksi Ford Fiestasta Toyota Corollaan, uusi auto on istunut miehen käteen erinomaisesti.

Kilpailussa ykköseksi ajoi SM-pisteissä toisena oleva Joroisten Moottorikerhoa edustava Ville Mikkonen ja kolmas oli Sipoon Autokerhon Christian Jensen.

Tikka kruunasi upean kautensa mestaruuteen

Myös Autokrossi-luokassa päästiin juhlimaan Suomen mestaria, kun Jere Tikka naulasi jo kauden neljännen voittonsa näytöstyyliin.

Tikka on ollut tällä kaudella täysin pitelemätön, mestaruus varmistui Hyvinkäällä jo semifinaalien jälkeen.

SM-hopeassa on tiukimmin kiinni Hyvinkäällä toiseksi ajanut Lounais-Hämeen UA:n Tuomas Venäläinen, mutta kahdessa luokassa urakoiva Konneveden MK/UA:n Mika Liimatainen kärkkyy iskuetäisyydellä takana.

Kalliokoski pitää mestaruushaaveet elossa

SuperCar-luokassa tilanne on ennen Honkajoella ajettavaa päätöskilpailua täysin auki. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ajoi viikonloppuna toisen peräkkäisen voittonsa, kun taas kaksi sarjan kärkimiestä, Mika Liimatainen ja Sastamalan AU:n Henri Haapamäki, jäivät kokonaan finaalin ulkopuolelle.

Kalliokoski ajoi kauden avauskilpailussa kolmanneksi ja Joensuun kisaviikonloppu jäi väliin onnellisen perhetapahtuman vuoksi, mutta kahdesta edellisestä osakilpailusta alahärmäläinen on haalinut täydet 60 SM-pistettä ja noussut sarjassa jo Liimataisen jälkeen toiseksi.

Katso tästä muita juttuja rallicrossin SM-sarjasta.

Finaalissa toiseksi ajoi Hyundain kanssa ensiesiintymisensä tehnyt AUK Jämsän Äijiä edustava Rasmus Tuominen ja kolmanneksi korkeimmat pisteet saalisti Joensuun UA:n Antti Suutarinen.

Tasapisteissä päätöskisaan

SM-sarjan yhteydessä ajettavassa V1600 RC -luokassa taistellaan Cup-mestaruudesta. Tässä luokassa on ollut erittäin tasaista läpi kauden ja kärkikolmikko on ennen viimeistä osakilpailua ainoastaan kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Joensuun UA:n Simo Tuunanen ja Satakunnan UA:n Jesse Lammi jakavat kärkisijaa, ja kaksi voittoa napsinut Jalasjärven Moottorikerho/UA:ta edustava Matias Lautamäki kärkkyy lähietäisyydellä iskun paikkaa viimeisessä kilpailussa.

Hyvinkäällä luokan voittoon ajoi Vihdin UA:n Antti-Mikko Solas ja toinen oli Iisalmen UA:n Harri Korkiakoski. Tuunaselle kirjattiin kisasta kauden toinen kolmossija.

Rallicrossin SM-kausi on enää huipennusta vaille valmis. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan jo kahden viikon kuluttua Pesämäen moottoriradalla, Honkajoella.

Pistetilanteet 4/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar
1. Mika Liimatainen 100p
2. Jere Kalliokoski 84p
3. Henri Haapamäki 81p
4. Antti Suutarinen 77p
5. Jari Putkinen 62p

SRC
1. Olli Lahti 110p
2. Ville Mikkonen 92p
3. Ari Salonen 77p
4. Christian Jensen 75p
5. Sami Nikunen 62p

Autokrossi
1. Jere Tikka 117p
2. Tuomas Venäläinen 92p
3. Mika Liimatainen 81p
4. Lucas Gabrielsson 76p
5. Iivari Niemi 53p

V1600 RC (cup)
1. Jesse Lammi 88p
2. Simo Tuunanen 88p
3. Matias Lautamäki 85p
4. Ville Tuominen 70p
5. Voitto Hassi 53p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän