Sata kuljettajaa taistelee Toijalassa jääradan SM-mitaleista

Suomalaisista suomalaisin autourheilun laji on hyvässä nosteessa. Komea osanottajien kaarti ilmoittautui viikonvaihteessa Toijalan satamassa ajettavaan autojen SM Jäärata Akaa -tapahtumaan.

Sekä 5.2. että 6.2. ajetaan omat osakilpailut. Mukaan ilmoittautui molempina päivinä noin sata kilpailijaa. Akaan osakilpailut ratkaisevat myös mitalien kohtalon. Sunnuntaina illansuussa tiedetään, ketkä saavat eri väriset mitalit.

Mukana ovat kaikki viime vuoden mestarit. Nelivetoisissa Jere Kalliokoski on vaihtanut ajokkinsa tuoreempaan, Mitsubishin tilalla on Skoda. Mielenkiintoisena kirittäjänä on rallipolkujen ja rallicrossin konkari Jani Paasonen.

Kaksivetoisten Super Salooneissa ovat mukana niin vakioliukuesteillä voittanut Mika Liimatainen Porschellaan kuin erikoisliukuesteet voittanut Tero Tukiainen Toyotalla.

Näissä luokissa ajaa myös mitalin kiilto silmissään aina kaasutteleva Noormarkun Joni-Pekka Rajala, viime vuoden ”Vuoden autourheilija”-tittelillä palkittu mitalirohmu.

Myös V 1600-luokka keräsi hyvän osanoton. Kärkinimenä on viime vuoden mestari Toni Lähteenmäki, joka käy puolustamaan viime vuoden mestaruuttaan nyt kotiradallaan. Tässä luokassa on järjestävällä seuralla komea edustus.

Perinteisten autoluokkien lisäksi Toijalan sataman eteen tehdyllä radalla kaasuttelevat myös Crosskart Xtrem- ja Legends-luokkien kalustot, jotka eivät kuitenkaan taistele SM-pisteistä.

Kilpailun järjestäjänä on Akaan Moottorimiehet, joilla on viime viikonvaihteen lumimyräkän jälkeen riittänyt ”talkoota” radan ja muutenkin alueen puhdistamisessa lumesta.

Tapahtumat sekä 5.2. että 6.2. käynnistyvät kello 11. Jo sitä ennen näkee kalustoa lämmittelyradalla. Yleisö on paikalle tervetullut, toki koronaohjeita pyydetään noudattamaan.

Toijalan satama-alueen osoite on Kangassaarentie Toijala.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän