Rata SM -sarjan kahden viikonlopun kausi avattiin Botniaringillä

Viikonloppuna Jurvassa käydyn Rata SM -sarjan avauskisan sää oli kuin morsian, mutta suuremmilta ulosajoilta ja osumilta säästyttiin.

Kilpailemisen ilo pitkän tauon jälkeen oli jokaisessa luokassa silminnähtävää ja nälkä kasvoi selkeästi usealla kuljettajalla syödessä, todetaan sarjan tiedotteessa.

Rata SM -sarjan pistetilit on nyt virallisesti avattu, kun luokat päästettiin kilpailemaan ensin lauantaina ja jopa kahden kisalähdön verran sunnuntaina.

V1600 – Kilpi viiden pisteen kaulalla ykkösenä

Vuoden 2018 V1600-luokan suomenmestari Arttu Kilpi nappasi heti kättelyssä kahden ensimmäisen kisan voitot, ja kolmannestakin toisen sijan, johtaen nyt luokkapisteissä. Oskar Dahlbacka hätyytteli Kilpeä koko viikonlopun, mutta toistaiseksi hänen on tyytyminen toiseen sijaan.

Legends

Odotettavasti Legendsit, sarjan isoin luokka, tarjosi mielenkiintoista seurattavaa. Useassa lähdössä voittajaa saatiin jännittää aivan loppumetreille saakka. Sunnuntain viimeisen kisalähdön ensimmäisessä mutkassa koettiin jännitysmomentti, kun Johan Ahokas sai osuman takapuskuriin ja spinnasi hurjasti – onneksi osumatta mihinkään karusellillaan.

Luokan pistekärkeen Botniaringin kisan jälkeen kahdella kisavoitolla itsensä kiidätti Jesse Kari.

V8 Thunder – Lähteenmäen ja Tuomaalan taistoa

V8 Thunderien taistelut käytiin pääasiassa Toni Lähteenmäen ja Henri Tuomaalan kesken. Jos lauantaina voiton reilulla 12 sekunnilla vei Tuomaala, sunnuntaina Lähteenmäki pääsi heti lähdössä Tuomaalan ohi ja sai kuin saikin pidettyä kärkipaikan, mutta voittomarginaali oli vaivaiset 0,894 sekuntia.

Miehet ovat pisteissä tällä hetkellä jaetulla ensimmäisellä sijalla, ennen Philip Miemoista.

BMW Xtreme – Siekkinen ja Kalliokoski pistejohtoon

Ensimmäisen kisaviikonlopun jälkeen BMW Xtreme -luokassa pistekärkeen pyyhälsi kuljettajapari Juho Siekkinen ja Jere Kalliokoski, joilla on nyt 11 pisteen ero seuraavaan, kun katseet käännetään kohti Alastaron kilpailua.

Siekkinen vei lauantain kisan nimiinsä, Jere nappasi hopean sunnuntain omassa lähdössään ja viimeisen, 40 minuutin yhdessä ajetun, kisan maaliin kaksikko paineli ensimmäisenä.

Pitkän kisan toiseksi ajoi Petri Haavisto, joka on nyt kokonaispisteissä toisena, ja kolmanneksi Markus Tirkkonen.

Formula Open Finland – Elias Niskasen näytöstä

Formula Open Finland -luokassa ylivoimainen ykkönen läpi viikonlopun oli Elias Niskanen, jonka tavoitteena oli rataennätys, mutta vielä tällä kertaa sitä ei ihan nähty. Luokan yleispisteistä hän kuitenkin kuittasi itselleen kiitettävät 50 pistettä.

Sunnuntain kisan toiseksi ajoi Juha Fred ja kolmanneksi pitkän linjan ratamies Risto Tonteri.

Niin sanotulla junioriosastolla eli Formula Academy Finlandin F4-autolla koko viikonlopun nopein oli kartingissakin hyvin menestynyt Axel Saarniala, joka pääsi tekemään sadekelin debyyttinsä Jurvassa.

The Gran Turismo – viime vuoden mestari vei voitot

Emil Westman, eli 2019 Suomen mestari vei nimiinsä kisaviikonlopun molemmat kilpailut.

Sunnuntain kilpailussa toiseksi tuli Jarkko Tähtinen ja kolmanneksi Mika Mäkinen.

Rata SM -kausi jatkuu ja päättyy Alastarossa 12.-13.9.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here