Liikenneopettajat: Kattavamalla ajokorttikoulutuksella voidaan muuttaa asenteita

Liikenneopettajien mukaan liikenneturvallisusukehitys ei näytä hyvältä. Paitsi että kuolemia on tavoitteisiin nähden aivan liikaa, myös nuorten törkeät liikenteen vaarantamiset ovat kasvaneet 60 prosenttia aiemmista vuosista. Koronaa ei ole syyttäminen, sillä kehitys lähti huonoon suuntaan jo ennen sitä, todetaan Liikenneopetus ry:n tiedotteessa.

Vuonna 2018 ajokorttilakia muutettiin siten, että autokouluopetuksesta otettiin puolet pois, ajokortin hankinta mahdollistettiin lähes kaikille jo 17-vuotiaana ja opetuslupaopettajana saa toimia lähes kuka vain, ilman minkäänlaista koulutusta tai opettajan teoriakokeen läpäisyä, tiedotteessa todetaan.

Liikenneopettajien mukaan on vaikea arvioida, johtuuko huono kehitys juuri ajokorttilain muutoksesta, mutta se on varmasti yksi suuri tekijä.

Liikenneturvallisuus on monen tekijän summa. Kun yksi palanen mitätöidään, heikentää se koko pakettia.

Liikenneopettajien mukaan ajokorttilain muutoksen yhteydessä keskustelu liikenneministeri Anne Bernerin ja muiden päättäjien taholta keskittyi seuraavaan viestiin: ajokortin hinta alas, ajokortti kuuluu kaikille helposti. Autokoulua ei haluttu enää nähdä osana liikennekasvatusta, vaan siitä haluttiin muuttaa pikakurssi, jonka ainut tavoite on läpäistä ajokoe.

Liikenneopettajat kyllä tietävät, että ajokokeen voi läpäistä jokainen joka ajaa riittävästi, mutta asenteita koe ei mittaa.

Yksi merkittävä tapa yrittää muuttaa asenteita ja palauttaa ihmisten arvostus liikenneturvallisuutta kohtaan, on kattavampi koulutusmalli.

Katso tästä muita liikenneopettaja-juttuja.

Uuden lain ajatuksena oli itseopiskelu, mutta itseopiskelu ja kirjasta lukeminen ei korvaa ryhmäteoriatunteja, joilla opettajan johdolla keskustellaan liikennesäännöistä ja niiden kunnioittamisesta, vastuullisuudesta liikenteessä ja mietitään itsessä ja muissa kuljettajissa olevia riskejä.

– Me liikenneopettajat emme tekisi tätä työtä ellemme uskoisi tästä olevan liikenneturvallisuudelle merkittävää hyötyä, toteaa Liikenneopetus ry:n puheenjohtaja Kristiina Anunti.

– Liikenneopettajat perustivat oman yhdistyksenä syksyllä 2019, kun uuden ajokorttilain huonot seuraukset alkoivat näkyä jo lähes päivittäin työssämme. Meidän mielestämme liikenneturvallisuuden suuntaa pitää yrittää muuttaa kehittämällä jokaista turvallisuuden palasta: koulutuksen lisäksi esimerkiksi tiedotusta, valistusta ja poliisin valvontaa.

– Myös nuorten mahdollisuutta hankkia uudempi ja turvallisempi ajoneuvo esimerkiksi verotusta keventämällä voisi vähentää kuolemia, mutta pelkästään uudemmat ja varustellummat autot eivät ratkaise ydinongelmaa. Kuten Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa sanottiin: ”Kuolonkolarit voi estää vain asennetta korjaamalla”. Ja tähän sopii lääkkeeksi koulutus, Anunti päättää.

www.liky.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!