Lamborghini-sarja: Juuso Puhakka kaksi kertaa niukasti ulos palkintokorokkeelta Malesiassa

Hallitseva Lamborghini Super Trofeo ratasarjan Aasian PRO-AM luokan mestari, Juuso Puhakka ajoi Malesian viikonlopussa lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina neljänneksi.

Lauantaina paahtavassa, lähes 40 asteen helteessä Puhakka ajoi vakuuttavan aika-ajojen pohja-ajan ja siten starttasi paalupaikalta yön pimeydessä ja Kuala Lumpurin Sepangin entisen F1-radan valojen loisteessa kauden ensimmäiseen kilpailuun.

Sadekuuron säestämässä lähdössä Juuso ajoi vakuuttavan 10 sekunnin kaulan, joka kuitenkin väärän rengasvalinnan seurauksena kääntyi lähes 32 sekunnin tappioksi.

Avausosakilpailun yleiskilpailun voittoon ajaneen, uusiseelantilaisen Chris van der Driftin ja hänen taiwanilainen Evan Chenin autokunta pelasi uhkapeliä ja valitsi alleen kuivan kelin slicks renkaat, joka osoittautui oikeaksi valinnaksi kun rata nopeasti sadekuuron jälkeen nopeasti kuivui.

Puhakan ajopari, japanilainen Takasi Kasai ei saderenkailla päässyt toivomaansa vauhtiin ja lopulta neljä kanssakilpailijaa pääsi livahtamaan ohitse.

Sunnuntain toiseen kilpailuun Kasai starttasi kahdeksannesta ruudusta, josta hän lähtökiidytyksessä tipahti sijalle 12. Alun vaikeuksien jälkeen hän, 22 minuutin ajon jälkeen toi auton yhdeksännellä sijalla Puhakalle, joka jälleen näytti tasonsa ja ajovuorollaan ohitti viisi kanssakilpailijaa.

Se kuitenkin riitti vasta yleiskilpailun neljänteen sijaan samalla kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kilpakumppanit eli van der Drift ja Chen nappasivat toisen peräkkäisen yleiskilpailun voiton ja täydet sarjapisteet.

Jäännöspisteistä huolimatta Puhakka ja Kasai ovat sarjatilanteessa PRO-luokan hopeasijalla kun edessä on vielä kymmenen pitkää ja vaativaa osakilpailua.

Lamborghini Super Trofeo Asia, la 6.4.2019, Malesia #1
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (TWE), 21 kierrosta
2. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +6.399sek
3. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (ITA), +11,914sek
4. Andrew Haryanto (IND), +17,761sek
5. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +31,822sek

Lamborghini Super Trofeo Asia, su 7.4.2019, Malesia #2
1. Chris van der Drift (NZ) & Evan Chen (JPN), 23 kierrosta
2. Piedrico Au (CHN) & Edoardo Liberati (UTA), +1,302sek
3. Toshiyuki Ochiai (JPN) & Afiq Yazid (MAS), +14,898sek
4. Juuso Puhakka (FIN) & Takashi Kasai (JPN), +23,310sek
5. Huilin Han (CHN), +29,135sek

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!