Volvo Trucks pisti neljä kuorma-autoa päällekkäin ja laittoi toimitusjohtajan tornin päälle

Volvo Trucksin uusin lanseerausvideo kurottaa kohti taivaita. Volvo esittelee neljän uuden kuorma-autonsa voimaa ja kestävyyttä kokoamalla niistä valtaisan 15 metriä korkean ja 58 tonnia painavan tornin. Tornin huipulla seisoo yhtiön toimitusjohtaja Roger Alm.

Kun Volvo Trucks uudisti koko raskaiden pystyhyttikuorma-autojensa malliston, yhtiö päätti toteuttaa sen varsin poikkeavalla tavalla.

Tämä todella erikoinen video sijoittuu yöaikaan. Kuorma-autoista rakennettu torni näkyy aluksi valtavana, kaukaisuudessa hohtavana monoliittina.

Videon edetessä etualalla näkyy susia, ja kuvassa vilahtaa naispuolinen kuljettaja. Savu- ja äänitehosteilla höystetyn videon huippukohdassa näemme, että tornin päällä seisova mies on itse Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Video julkaistaan päivää ennen raskaan pystyhyttikuorma-autojen malliston virallista Euroopan-lanseerausta.

Mallistoon kuuluvat Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX. Noin kaksi kolmasosaa Volvo Trucksin toimituksista koostuu näistä neljästä kuorma-autosta.

Video kuvattiin vuoden 2019 loppupuolella testialueella Volvon kotikaupungin Göteborgin liepeillä. Kuorma-autotorni ja valtaosa erikoistehosteista on toteutettu kuvauspaikalla, myös savu ja valot, niin kuin kulissien takana -videolla selviää.

Katso tästä muita juttuja Volvo Trucksista.

– Valmistelut kestivät kaikkiaan noin kuukauden, sillä torni oli suunniteltava ja rakennettava ja ajoturvallisuus varmistettava. Mahdolliseksi projektin teki järeä Volvo FMX -maansiirtoauto ja sen uusi 38 tonnin teli, sillä ne pystyivät kannattelemaan muiden ajoneuvojen painon. Myös tasainen vauhti ja ajolinja olivat ehdottoman tärkeitä, ja ne ovat Volvo Dynamic Steering -teknologian ja taitavan kuljettajan ansiota, kertoo Volvo Trucksin insinööri Markus Wikström, joka oli mukana tornin toteuttamisesta vastaavassa suunnittelutiimissä.

Katso tästä video kulissien takaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!