Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen historialliseen voittoon Lamborghini-sarjassa

12.5.2018  12.41

Juuso Puhakka ja Mikko Eskelinen tekivät suomalaista autourheiluhistoriaa kun he Thaimaan Buriramin kansainvälisellä kilparadalla saavuttivat Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan PRO-AM -luokan osakilpailuvoiton ensimmäisinä kokonaan suomalaisena autokuntana sarjan 10 vuotisen historian aikana.

14. lähtöruudusta startannut kaksikko teki hurjan nousun kärkitaisteluun ja 50 minuutin kiihkeän kilvanajon jälkeen saapuivat maalilipulle upeasti viidenneksi nopeimpana ja PRO-AM luokan hopeasijalla.

Voittajaksi suomalaiset julistettiin palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen kun tuomaristo antoi 30 sekunnin aikarangaistuksen luokkavoittoon ajaneille ja näin suomalaiset juhlivat autourheilu-uriensa ensimmäistä ykkössijaansa. 

Paahtavissa lähes 40 lämpöasteen olosuhteissa ajetussa kilpailuun kaksikon piti startata seitsemännestä lähtöruudusta, mutta tuomaristo hylkäsi Eskelisen nopeimmat kierrosajat ja siten 14. lähtöruutu oli pettymys.

Kuitenkin saksalaisessa Leipert Motorsport tiimissä vallitsi todellinen taistelumieliala kun sen toinen autokunta oli ajanut koko kilpailun paalupaikalle ja siten eväät menestymiselle oli olemassa.

Eskelinen avasi täydellisesti ja huikean ensimmäisen kierroksen aikana ohitti viisi kanssakilpailijaa ja hetkeä myöhemmin vielä kaksi. 

Vastaavasti Puhakka ajovuorollaan nakutti tasaisesti koko kilpailun nopeimpia kierrosaikoja ja sai loppua kohden toisen PRO-AM -luokan kärkikuljettajan kiinni, jolle kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella tuomaristo langetti varikon läpiajorangaistuksen kilparadan liiallisesta oikomisesta ja näin suomalaisautokunta saapui maalilipulle hopeasijalla.

Palkintokorokejuhlallisuuksien jälkeen myös PRO-AM voittajille langetettiin samainen rangaistus, joka muunnettiin 30 sekunnin aikasakoksi ja näin hekin putosivat Puhakan ja Eskelisen taakse.

Kumpikin suomalaiskuljettaja eivät voinut uskoa tapahtunutta kun Lamborghinin kilpailuorganisaation päällikkö vei kakkospalkinnot pois ja antoi samalla parhaimmat tilalle. 

Puhakalla ja Eskelisellä oli muutenkin tänään kaikki tuurit kohdillaan kun Puhakka vältti edellä spinnanneen kanssakilpailijan osuman vain hyvien refleksiensä ansiosta.

Huomenna sunnuntaina ajettavaan Thaimaan osakilpailuviikonlopun toiseen kilpailuun kaksikko starttaa vieläkin paremmista asetelmista kun lähtöruutu on yleiskilpailun kolmas ja PRO-AM luokan paalupaikka.

Puhakka aloittaa ja tuo auton Eskeliselle kun kilpailusta on ajettu noin puolet. 

Edellisessä Malesian osakilpailussa samanlainen tilanne palkittiin palkintokorokeeen toisella sijalla, joten odotukset suomalaismenestyksen osalta on huomennakin korkealla.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan neljäs ja Thaimaan toinen osakilpailu käynnistyy huomenna Suomen aikaa klo 6.50.

Lamborghini Super Trofeo Asia 2018, Buriram, Thaimaa, la 12.5.2018:

1. Ben Gersekowski (AUS) & Richard Muscat (AUS), 31 kierrosta (PRO 1.)
2. Jack Bartholomew (GBR) & James Pull (GBR), +21,849sek (PRO 2.)
3. Andrea Amici (ITA) & Artur Janoz (GBR), +35,478sek (PRO 3.)
4. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +44.541sek (PRO-AM 1.)
5. Armaan Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), +51.454sek (PRO-AM 2.)
6. Evan Chen (TPE) & Akihiro Asai (JPN), 1:08.899sek (PRO-AM 3.)

Epävirallinen sarjatilanne 3/12 osakilpailua, PRO-AM -luokka, top-5:

1. Juuso Puhakka (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 39 pistettä
2. Akihiro Asai (JPN) & Evan Chen (TPE), 36 pistettä
3. Takeshi Matsumoto (JPN) & Toshiyuki Ochiai (JPN), 36 pistettä
4. Prabakaran Kumar (MAS) & Cedric Sbirrazzuoli, 16 pistettä
5. Armaab Ebrahim (IND) & Anindith Konda (IND), 12 pistettä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here