Autotoday 10 vuotta sitten: Valmet Automotive esittelee Geneven autonäyttelyssä sähköisen konseptiauton

Kuva: Valmet Automotive.

Kymmenen vuotta sitten Valmet Automotive julkaisi Geneven autonäyttelyssä oman sähköisen konseptiauton. Silloin ei vielä ollut mitään tietoa tulevasta Mercedes-sopimuksesta.

Valmet Automotive esittelee Geneven autonäyttelyssä sähköisen konseptiauton

Valmet Automotiven kehittämä uusi sähköinen konseptiauto esitellään ensimmäisen kerran Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä 2-14. maaliskuuta.

Eva kertoo yrityksen osaamisesta ympäristöystävällisten ajoneuvojen kehittämisessä.
Konseptiauto on 2+2-paikkainen täyssähköauto, jolla voi ajaa yhdellä latauksella 160 km. Auton suunnittelun lähtökohtina ovat olleet kevyt ja turvallinen korirakenne sekä uusinta tekniikkaa edustavat sähkö- ja latausjärjestelmät.

Fortum on tuonut hankkeeseen autojen lataamista koskevaa osaamista. Yritykset sopivat viime elokuussa yhteistyöstä sähköisen konseptiauton ja sähköautoihin liittyvän latausteknologian kehittämiseksi. Nokian kanssa yhteistyössä autoon on kehitetty edistyksellinen käyttöliittymä, jossa matkapuhelimen palvelut saadaan käytettäväksi auton integroidun näytön kautta, ja NAVTEQ esittelee kehittämäänsä Green Routing -palvelua.

Valmet Automotiven palvelutarjonta on laajentunut valmistus- ja suunnittelupalveluista liiketoiminnan kehittämispalveluihin. Autoteollisuuden murros on synnyttänyt eri puolille maailmaa uusia innovatiivisia yrityksiä näiden palvelujen käyttäjiksi perinteisten autonvalmistajien rinnalle.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Jo viime vuonna Uudessakaupungissa alkoi kahden sähköisen ajoneuvon, THINK City -kaupunkiauton ja Garia-golfauton valmistus. Valmet Automotivella on sopimus myös maailman ensimmäisen verkosta ladattavan premium-hybridin Fisker Karman suunnittelusta ja valmistuksesta.

Auton tuotanto alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Valmet Automotive tarjoaa autonvalmistajille edelleen myös erikois- ja avoauto-osaamistaan. Tästä hyvä esimerkki on yli 12 vuotta jatkunut Porsche Boxsterin ja Caymanin valmistus.

Juttu oli Autotodayssa 12.2.2010.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here