Autotoday 10 vuotta sitten: Mika Häkkinen määritteli Nico Rosbergin kansallisuuden

Kymmenen vuotta sitten Nico Rosberg ajoi Kiinassa ensimmäisen F1-voittonsa. Mika Häkkinen kommentoi silloin Rosbergin kansallisuutta.

F1: Mika Häkkinen määritteli Nico Rosbergin kansallisuuden

Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen oli Shanghaissa paikan päällä seuraamassa Nico Rosbergin ensimmäistä F1-osakilpailuvoittoa. Rosbergista tuli viides F1-kisan voittanut Suomen kansalainen, mutta palkintoseremonioissa soitettiin Saksan kansallislaulu, koska Nico edustaa toista kotimaataan Saksaa.

Häkkinen antoikin ymmärtää, ettei täysin miellä Nicoa suomalaiseksi.

– Silloin kun Nico voittaa, mielletään hänet suomalaiseksi. Tänään hän on siis suomalainen, Häkkinen nauroi Sky Sportsille.

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

Nicon kansallisuuden Häkkinen määritteli seuraavasti.

– Vaikea sanoa. Hän on mielestäni saksalaissuomalainen. Rosberg, 26, on syntynyt Saksan Wiesbadenissa, mutta asunut koko elämänsä Monacossa.

Hänen isänsä Keijo Rosberg edusti F1:ssä kotimaataan Suomea, mutta ei halunnut opettaa pojalleen kuitenkaan Suomen kieltä. Junioriluokissa Nico edusti vielä Suomea, mutta vaihtoi 2000-luvun alussa saksalaiseen kilpailulisenssiin ja voitti saksalaisena GP2-sarjan mestaruuden 2005 ennen siirtymistään Formula ykkösiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän