Autotoday 10 vuotta sitten: "Emma Kimiläiselle neljäs ja kuudes sija"

11.5.2018  22.20

Kilpa-autoilija Emma Kimiläinen ajaa vielä kilpaa aktiivisesti. Tasan kymmenen vuotta sitten hän ajoi Saksassa Formel Masters -sarjaa.

Emma Kimiläiselle neljäs ja kuudes sija

ADACin Formel Masters -sarjan ensimmäisessä kilpailussa Oscherslebenin radalla Suomen Emma Kimiläinen saalisti kaksi pistesijaa.

Emma Kimiläinen oli ensimmäisessä lähdössä kuudes ja toisessa neljäs. Molemmat lähdöt voitti Itävallan Willi Steindl


Ensimmäisessä lähdössä Emma hävisi voittajalle runsaat kymmenen sekuntia ja toisessa runsaat 16 sekuntia. Toisessa lähdössä ero kolmanteen sijaankin oli yli 14 sekuntia.

Lauantaina ajetuissa aika-ajoissa Kimiläinen ajoi ruutuihin 9 ja 12. Kimiläinen teki molemmissa lähdöissä hienon nousun. 


Lauantain kisassa hän oli pitkään neljäntenä, mutta suoralla nopeus ei riittänyt pitämään sijoitusta ja hän putosi kuudenneksi. 


Sunnuntain kilpailussa Kimiläinen nousi hienosti neljänneksi ruudusta 12. Pahasti vääntynyt etusiipi teki menon loppua kohden vaikeaksi.

– Olipa viikonloppu. Harjoitus ja aika-ajot menivät heikosti, koska emme kerta kaikkiaan löytäneet autoon oikeita säätöjä. Kisassa oli paljon tilanteita, mutta pääsin nousemaan hyvin. Sunnuntaina etusiipi vääntyi pahasti, mutta pystyin kuitenkin ajamaan ihan kärkivauhdissa saatuamme auton toimimaan paremmin. Se tietää hyvää jatkoa ajatellen, kertoo Kimiläinen.

Kokonaispisteissä Emma on viidentenä. Sarjaa johtaa Steindl. Hänen pistemääränsä on 43, koska hän sai lähtöjen paalupaikasta ylimääräiset kolme pistettä. Emman pistemäärä on 16.

Formel ADAC Masters on Volkswagen Motorsportin kehittämä uusi formulasarja, johon osallistuu kauden mittaan lähes 30 nuorta lupaavaa kuljettajaa. Kimiläinen on ainoa suomalainen ja ainoa naiskuljettaja sarjassa. Kimiläinen ajaa hollantilaisen Van Amersfoort Racingin kalustolla.

Juttu oli Autotodayssa 11.5.2008

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän