BMW-rallisarjan kesä avataan lauantaina Mäntsälässä

Veli-Matti Havelin johtaa BMW-sarjaa talvikauden jälkeen.

11.5.2018  22.05

Talven osakilpailuissa kovuutensa ja tasaisuutensa osoittaneen BMW-rallisarjan kesäkausi käynnistyy lauantaina Mäntsälän rallilla.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös tällä kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä.

BMW- ja HRT-sarjat käynnistyivät 20.1. Lammilla, ja toinen talviosakilpailu ajettiin 10.2. Ähtärissä. Mäntsälän jälkeen pisteistä ajetaan heinä–lokakuussa Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa.

Sarjan ennakkosuosikkeja ovat AL-Härmän Anssi Valkonen, hallitseva mestari Veli-Matti Havelin (Laihian UA) ja vuoden 2016 mestari Sami Grönthal (Nurmijärven UA).

Yleiskilpailun voitosta ajavat myös senioreissa kilpaileva vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck (Lapuan UA) ja vuoden 2014 mestari Tommi Harju (Valkealan UA).

Yleisen luokan mestaruuden lisäksi BMW-sarjassa ajetaan juniorimestaruudesta ja yli 50-vuotiaiden kuljettajien seniorimestaruudesta.

Hallitseva mestari Havelin johtaa talven jälkeen BMW-sarjaa kahden pisteen erolla Valkoseen. Bäck johtaa senioreita. Junioreissa Juha Metsä-Mattila ja Juha Jokiaho starttaavat kesäkauden avaukseen tasapistetilanteessa.

Mäntsälästä Riihenmäen koululta käynnistyvässä kesäkauden sarja-avauksessa ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Kello 11 matkaan lähtevässä ralliletkassa on lähes 200 autoa. BMW-sarja ajaa numeroilla 101–115 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here