F1-mestarit Fangiosta Räikköseen -kirja nyt suomeksi

Maurice Hamiltonin kirja F1-mestarit Fangiosta Räikköseen julkaistaan Pekka Tuomiston kääntämänä.

– Se vuosi, jolloin voitin mestaruuden, oli uskomaton. Tapahtui kaikkea aina kuljettajien lakosta ja hylkäämisistä kilpailun johtajan vakavaan loukkaantumiseen. Ja minä itse voitin vain yhden osakilpailun. Se oli ensimmäinen kauteni Williamsilla, enkä ollut sen alussa mitään. Kauden lopussa olin mestari. Kaikki tapahtui niin nopeasti, että maineeni ja ansiotasoni laahasivat perässä. Olin tuntematon mestari, toteaa Keke Rosberg kirjassa.

Kirja F1-mestareista kertoo, kuinka itsevarmuus, taito ja voitontahto nostavat autourheilun kuninkuusluokan huipulle nopeimmat ja sinnikkäimmät.

Siitä alkaen, kun Formula 1 -mestaruuskisoja alettiin vuonna 1950 ajaa, vain 33 miestä on saavuttanut mestarin tittelin. Legendaarinen formulatoimittaja Maurice Hamilton ja palkitut valokuvaajat Bernard ja Paul-Henri Cahier vievät ikonisen lajin sankarit ensimmäistä kertaa yksiin kansiin näyttävässä teoksessaan.

Kirjassa on paljon aiemmin julkaisemattomia kuvia sekä tarinoita ikonisilta hahmoilta kuin Lewis Hamilton, Sir Jackie Stewart, Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

Esipuheen on kirjoittanut entinen formulapomo Bernie Ecclestone. Historiallisten haastatteluiden joukossa on lajin edesmenneitä sankareita kuten Ayrton Senna, James Hunt ja Niki Lauda.

Kyseessä on kunnianosoitus hullunrohkealle lajille ja uskomattomille urheilijoille, jotka ajavat äärirajoilla tavoitellessaan mestaruutta.

Maurice Hamilton on ollut mukana formulamaailmassa 1977 alkaen ja toimi The Observer -lehden formulatoimittajana 20 vuotta. Hän on kirjoittanut yli 20 kirjaa ja kommentoinut lajia BBC:llä.

Teoksen ainutlaatuiset valokuvat ovat Bernard ja Paul-Henri Cahierin arkistosta. Se on ainoa formuloiden historian kattava valokuvakokoelma, joka on säilynyt tekijöidensä hallinnassa.

Maurice Hamilton: F1-mestarit Fangiosta Räikköseen (Docendo 2020), sidottu, 240 sivua.
Englanninkielinen alkuteos Formula One: The Champions, 70 years of Legendary F1 Drivers.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   
 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here