Uudistuneen Renault Mégane -malliston ennakkomyynti käynnistyy

Vuonna 1995 esitelty Renault Méganen neljää sukupolvea on myyty jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta.

Monipuoliseen mallisarjaan kuuluu nyt enemmän vaihtoehtoja tilavasta lataushybridifarmarista viisioviseen urheilulliseen hatchbackiin.

Renault Méganen muotoihin ei ole uudistuksen yhteydessä tehty merkittäviä muutoksia. Edessä on nyt täys-led-valot, joissa on merkin tunnukseksi otettu C-valokuvio. Myös sumuvalot ovat nyt toteutettu led-tekniikalla. Lisäksi keulalla on uusi puskuri ja auton tyylikkyyttä painottava kromisäleikkö.

Uudistuneen Méganen perän led-takavalot, joissa on kaikissa varustetasoissa dynaaminen vilkku.

Ohjaamoon on tehty paljon parannuksia. Kaikissa versioissa on joko 7- tai 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja 7- tai 9,3-tuumainen Easy Link -multimediajärjestelmän kosketusnäyttö.

Vakiovarusteisiin kuuluu myös kaksialueinen automaatti-ilmastointi. Verhoilumateriaalit ovat Renaultin mukaan aiempaa korkeatasoisempia ja kuljettajaa avustavia edelleen kehitettyjä järjestelmiä on saatavana enemmän kuin ennen.

Kuva: Renault.

Pitkälle pelkästään sähköllä

Aivan uutena vaihtoehtona Mégane-mallisarjassa on Mégane E-Tech Plug-in hybrid, joka tulee aluksi myyntiin Sport Tourerina eli farmarina ja myöhemmin se saadaan myös viisiovisena Hatchbackina.

Mégane E-Tech Plug-in Hybridissä on muiden Renaultin E-Tech -mallien tapaan täysin uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori, kaksi sähkömoottoria ja älykäs automaattinen monitilavaihteisto.

Moottorien monipuolinen ohjausjärjestelmä hoitaa työnsä taustalla huomaamattomasti varmistaen sen, että energiaa kulutetaan mahdollisimman vähän ja autolla ajaminen on kaiken aikaa nautinnollista.

Moottorien yhteisteho on 116 kilowattia (160 hv), millä auto kiihtyy paikaltaan 100 km/h nopeuteen 9,8 sekunnissa ja huippunopeus on 183 km/h. Parhaat numerot ovat taloudellisuudessa, sillä WLTP-testin mukainen painotettu kulutuslukema on 1,3 litraa sadalla ja hiilidioksidipäästö 29 g/km.

Mégane E-Tech Plug-in hybridin litiumioniajoakun energiasisältö on 9,8 kWh (400 V), jonka virta riittää WLTP-normin mukaan 50 kilometriin sekalaisessa ajossa ja kaupungissa 65 kilometriin. Akun saa ladattua täyteen sähköauton latauspisteestä noin kolmessa tai kotipistorasiasta noin kuudessa tunnissa.

Ulkonäöltään ja sisustukseltaan Mégane E-Tech Plug-in hybrid on lähes samanlainen kuin muut uudistuneet Méganet.

Huomattavin ero on latauspistokkeen luukku auton oikealla puolella samassa paikassa, missä vasemmalla puolella on polttoainetankin luukku. Ohjaamossa digitaalinen mittaristo on 10-tuumainen ja jo Zen-varustetasossa ovat vakiona navigointi, sähkötoiminen käsijarru, etupysäköintitutka ja Multi-Sense -järjestelmä.

Kuva: Renault.

Hinnat alkavat 23 990 eurosta

Renault Méganen perusmalli Life jätettiin jo aiemmin pois Suomeen tuotavien versioiden joukosta.

Uudistuneen mallisarjan hinnat alkavat 23 990 eurosta, jolla saa Mégane TCe 140 Zenin. Vasemman jalan vapauttava EDC-automaattivaihteisto korottaa hintaa 2 000 eurolla ja sen kanssa voi valita myös dCi 115 -turbodieselin, jolloin auto maksaa 27 390 euroa.

Suuri osa Méganen ostajista päätynee vain automaattivaihteiston kanssa myytävään Intens varustetasoon, jonka hinta on 28 590 euroa.

Intens-malliston vakiona ovat muun muassa älyavainkortti, kaukovaloavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, lämmitettävä ohjauspyörä, tummennetut takalasit ja tummentuva kehyksetön sisätaustapeili ja monipuolinen Multi-Sense -järjestelmä. Lisäksi Sport Tourerissa on alas taitettava etumatkustajan istuimen selkänoja ja säädettävä tavaratilan välipohja.

Sport Tourerin eli farmarimallin saa tuhannen euron lisähinnalla Hatchbackiin.

Täysin uusi Renault Mégane Sport Tourer E-Tech Plug-in hybrid Zen maksaa 32 390 euroa ja siinä on edistyksellisen tekniikan lisäksi enemmän varusteita kuin polttomoottorisissa sisarmalleissa.

Intens-varustelun lisähinta on 2 000 euroa ja lataushybridin saa myös urheilullisuutta ulkonäöllään ja sisustuksellaan korostavana R.S. Line versiona hintaan 36 390 euroa.

Uuden Mégane -malliston ennakkomyynti käynnistyy nyt. Ensimmäiset autot bensiinimoottoreilla saapuvat Suomeen juuri ennen vuodenvaihdetta ja ensimmäiset lataushybridit helmikuussa.

www.renault.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän