Tommi Hallman Englantiin RX2e-luokan rallicross-kisaan

Tommi Hallmanin neljän kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy tällä viikolla, kun kuopiolainen osallistuu rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2e-luokan kauden kolmanteen osakilpailuun Lydden Hillin legendaarisella radalla Englannissa. Hallman ei aiemmin urallaan ole rallicrossin MM-sarjassa kilpaillut ja myös kilpaileminen täyssähköautolla tulee olemaan uusi kokemus.

Lydden Hilliä voidaan todellakin pitää lajin synnyinpaikkana, ajettiinhan rallicrossin historian ensimmäinen kilpailu aikoinaan juuri siellä. Hallmanille rata on tuttu reilun vuoden takaa, kun hän nappasi rallicrossin Nitro-sarjan historian ensimmäisestä Euroopan kilpailuviikonlopusta kaksi palkintosijoitusta.

Hallman hyppäsi ensimmäistä kertaa nelivetoisen rallicross-auton rattiin Tanskan Nysumissa keväällä 2021 ja tuosta debyytistä käynnistyi huikea menestysputki. Hallman nappasi heti ensiyrittämällään RallyX-sarjasta Pohjoismaiden mestaruuden ja sen jatkoksi vuosina 2022 ja 2023 Nitro-rallicrossista palkintokaappiin tuli NEXT-luokan Euroopan mestaruus, sekä maailmanfinaalin voitto.

15 ajamastaan kilpailusta Hallman on voittanut kymmenen ja ollut niissä jokaisessa palkintopallilla. Kolmea mestaruutta ja komeaa 15 peräkkäisen palkintosijoituksen putkea yhdistää se, että kaikki ne ovat tulleet Supercar Lites -luokan autolla ja samainen auto ulkonäkönsä puolesta odottaa myös reilun viikon päästä Lydden Hillissä, mutta ero on siinä, että RX2e-sarjassa kilpaillaan täyssähköautoilla.

Hallmanista tulee historian toinen suomalaiskuljettaja, joka kilpailee MM-sarjan RX2e-luokassa. Luokan avauskaudella 2021 Jesse Kallio sijoittui loppupisteissä toiseksi.

Tänä vuonna RX2e-luokassa on kilpailtu kaksi osakilpailua ja koko sarja käsittää yhteensä viisi osakilpailua. Hallman osallistuu Englannin lisäksi myös RX2e-kauden päättävään Saksan osakilpailuun, joka ajetaan Esteringin radalla 19.-20. elokuuta.

Nitro RX: Tommi Hallman ajoi Kaliforniassa Nitro-sarjan maailmanmestariksi

Nitro RX: Tommi Hallman ajoi Euroopan mestariksi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän