Tampereen Ikean kotiinkuljetukset hoidetaan kohta sähkökuorma-autolla

Ikea panostaa vastuullisuuteen aloittamalla päästöttömät kotiinkuljetukset. Lokakuun alussa Tampereen alueella aloitetaan päästöttömien kotiinkuljetusten testaaminen sähkökuorma-autolla.

Käytössä on DAF/Emoss-merkkinen sähkökuorma-auto.

Tämä on myös ensimmäinen merkittävä askel kohti konsernin tavoitetta tarjota päästöttömät kotiinkuljetukset kaikilla markkina-alueilla vuoteen 2025 mennessä.

– Haluamme tehdä konkreettisia tekoja sekä ihmisten että maapallon hyväksi. Tavoitteemme ovat kunnianhimoisia, mutta uskomme vakaasti voivamme saavuttaa ne. Olemme todella ylpeitä siitä, että päästöttömiä kotiinkuljetuksia testataan jo viidessä eri suurkaupungissa, kuten Shanghaissa ja Lontoossa, mutta nyt lokakuun alusta alkaen myös Suomessa Tampereella, kertoo Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Jessica Lehtinen.

– On todella hienoa, että voimme testata sähköautokuljetuksia yhdessä juuri Tampereen alueen asiakkaiden kanssa. Asiakas, joka tekee tilauksen aamupäivällä joko verkkokaupassa tai tavaratalossa saa tuotteet kotiinsa halutessaan jo saman päivän aikana sähköautolla, eli sekä vastuullisesti että nopeasti, täsmentää Ikea Tampereen alueesta vastaava johtaja Vesa Haapalahti

Tampereen pilotoinnin perusteella sähköautojen käyttöä kotiinkuljetuksissa on tarkoitus laajentaa myös muualle Suomeen. Tällä välin päästöt minimoidaan nykyisen kaluston mukaan.

Syksystä alkaen pääkaupunkiseudun ja Raision alueen kotiinkuljetuksissa otetaan asteittain käyttöön uusiutuva dieselpolttoaine. Uusiutuvalla dieselillä saavutetaan noin 90 prosenttia alhaisemmat päästöt verrattuna tavalliseen dieseliin.

Vastikään aloitettujen Ikea-keittiöiden kotisuunnittelupalvelujen henkilökunta liikkuu puolestaan biokaasuautoilla, joihin tankataan Ikea-ravintoloiden ruokajätteestä jalostettua biokaasua tavaratalojen yhteydessä sijaitsevilta kaasuasemilta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here