Ikea tavoittelee päästöttömiä kuljetuksia vuoteen 2025 mennessä

Neste ja Ikea Suomi tarjoavat suomalaisille kuluttajille entistä vähäpäästöisempiä kotiinkuljetuksia. Syksystä 2019 alkaen Ikea on ottanut asteittain käyttöön Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen pääkaupunkiseudun ja Raision alueen kuljetuksiin.

Neste MY uusiutuvalla dieselillä ajetaan vuosittain pääkaupunkiseudulla lähes 25 000 kotiinkuljetusta ja Turun seudulla lähes 6 500 kotiinkuljetusta.

Neste MY uusiutuvan dieselin avulla yritys voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään jopa 90 prosenttia *) verrattuna fossiiliseen dieseliin elinkaaren aikana laskettuna.

Neste MY uusiutuvan dieselin käyttöönotto on osa Ikea-vastuullisuusstrategiaa, johon kuuluu muun muassa kotiinkuljetusten kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen.

Ikea pyrkii täysin päästöttömiin kuljetuksiin koko konsernin laajuisesti vuoteen 2025 mennessä.

Ikea otti sähköautoilla tehtävät kotiinkuljetukset käyttöön ensimmäisenä Tampereella lokakuussa 2019. Neste MY uusiutuvan dieselin käyttö vie osaltaan yritystä kohti vastuullisuustavoitettaan Suomessa.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Nesteen uusiutuvan polttoaineen kapasiteetti on noin 3 miljoonaa tonnia vuodessa. Samassa ajassa globaali öljyn kulutus on 4500 miljoonaa tonnia. Tuosta voi päätellä, että ainoa asia mihin NesteMy vaikuttaa on Nesteen taloudellinen tulos.

  2. Nesteen uusiutuvan polttoaineen kapasiteetti on noin 3 miljoonaa tonnia vuodessa. Samassa ajassa globaali öljyn kulutus on 4500 miljoonaa tonnia. Tuosta voi päätellä, että ainoa asia mihin NesteMy vaikuttaa on Nesteen taloudellinen tulos.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän