Kaasutankkausasema löytyy nyt Suomen jokaisen Ikea-tavaratalon läheisyydestä

Ikea Suomi ja Gasum vahvistavat keskinäistä kiertotalousyhteistyötään viidennellä kaasutankkausasemalla. Tampereen tavaratalon läheisyyteen tänään 16. syyskuuta aukeavalta kaasutankkausasemalta voi tankata Ikea-ravintolan ruokahävikistä tuotettua biokaasua. Jatkossa kaasutankkausasema löytyy Suomen jokaisen Ikea-tavaratalon läheisyydestä.

Tampereen Ikea-tavaratalon läheisyyteen rakennettava kaasutankkausasema aukesi 16. syyskuuta 2021.

Uusi tankkausasema palvelee sekä jakelukalustoa että henkilöautoliikennettä jakelemalla paineistettua biokaasua ja maakaasua, joka jalostetaan Ikea-tavaratalojen ruokahävikistä.

Kiertotalousyhteistyön ensimmäiset kaasutankkausasemat avautuivat vuonna 2018 Espoon ja Vantaan Ikea-tavaratalojen yhteyteen menestyksekkäästi.

Ikea-tavaratalojen läheisyydessä olevia asemia löytyy lisäksi Raisiosta ja Kuopiosta. Kaasutankkausasemalle on kysyntää myös Tampereen alueella, jossa kaasuautokannan vuositason kasvu on huikeat 36 prosenttia, kun koko maassa kasvua on 32 prosenttia.

Kaasutankkausasemat ovat Ikea Suomelle yksi keino edistää kiertotaloutta ja konsernin tavoitetta olla vuoteen 2030 mennessä ilmastopositiivinen, eli vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin koko Ikea-toimitusketju tuottaa. Biokaasun liikennekäytöllä vähennetään polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia.

Tampereen uusi tankkausasema sijaitsee osoitteessa Murskekatu 1, 33840 Tampere.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!