Tältä näyttää Scanian tulevaisuuden visio vuodelle 2030

Kuva: Scania.

Scanian uusi akkusähköllä toimiva itseohjautuva kaupunkiauto on suunniteltu matkustajien kuljettamiseen joustavasti töihin aamuisin ja kotiin iltaisin, tavaran toimittamiseen päiväsaikaan sekä jätteiden keräämiseen öisin.

Useat kaupungit toimivat tällä hetkellä päästöjä ja ruuhkia vähentääkseen kaupunkiliikenteen muutoksen katalysaattoreina. Sähköisten ja itseohjautuvien ajoneuvojen teknologian ja infrastruktuurin edistysaskelet ovat tärkeitä työkaluja kaupungeille niiden siirtyessä kestävään kuljetusjärjestelmään.

– NXT on kaupunkiliikenteen tulevaisuuden visio. Monet näistä teknologioista eivät ole vielä täysin valmiita, mutta meille on ollut tärkeää oikeasti rakentaa konseptiajoneuvo, jolla voimme näkyvästi ja teknisesti esitellä alan mahdollisuuksia, sanoo Scanian toimitusjohtaja Henrik Henriksson.

– NXT on suunniteltu vuotta 2030 ja sitäkin kaukaisempaa tulevaisuutta silmällä pitäen käyttäen monia jo nyt saatavilla olevia edistyksellisiä ominaisuuksia.

NXT:ssä etu- ja taka-ajomoduulit voidaan asentaa bussin koriin, kuorma-auton koriin tai jäteautoon.

Kuva: Scania.

Kuljettamista ja joustavuutta

Ajoneuvoilla on tärkeä osa todellisen kuljetusekosysteemin muutoksen saavuttamisessa, mutta muutakin tarvitaan.

Sekä sähköisiä että itseohjautuvia ajoneuvoja varten tarvitaan merkittävää infrastruktuurin kehitystä. Ihmisten ja tavaran ympärivuorokautinen virta kaupungeissa tarvitsee järkevän ratkaisun hajanaisten suunnitelmien sijaan.

Ammattiliikenne muodostaa monin tavoin kaupungin sykkeen. Se kuljettaa meidät töihin ja kouluun. Se toimittaa ruoat kauppoihin ja ravintoloihin sekä lääkkeet sairaaloihin. Se huolehtii jätteiden keräyksestä.

Tänä päivänä kaupunkien ihmis- ja tavaravirrat ovat kaukana optimoidusta, sillä tavaraa kuljetetaan aamun ruuhka-aikana samanaikaisesti, kun monet ihmisetkin ovat liikkeellä.

Toisaalta ammattimainen tavaraliikenne on monesti kielletty kaupunkien keskustoissa yöaikaan, kun asukkaat nukkuvat.

Julkinen liikenne on aina merkinnyt ihmisten ja tavaroiden kuljettamista, mikä on nyt vietävä seuraavalle tasolle. Suurempi automaation hyödyntäminen helpottaa julkisen liikenteen joustavuuden parantamista.

Kahdeksan metrin pituinen bussimoduuli rakennetaan yhtenä yksikkönä, mikä vähentää painoa huomattavasti.

Uudelleen muotoillut akut ovat lattian alla, missä ne hyödyntävät muuten hukkatilaksi jäävää tilaa sekä parantavat painojakaumaa.

Kevyen, alle kahdeksan tonnin painon ansiosta ajoneuvon kantama nykyisillä akuilla on arviolta 245 kilometriä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here