Tornion nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali otettu käyttöön

Torniossa sijaitseva Mangan nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali on otettu käyttöön 11.6.2019.

Mangan LNG-terminaali on pohjoisella alueella suurin laatuaan. Terminaalin yhteyteen kehitetty tehokas logistiikkaketju luo monipuoliset polttoainemarkkinat, joista hyötyvät Pohjois-Suomi ja Pohjois-Ruotsi.

Terminaalista toimitetaan maakaasua Outokummun Tornion terästehtaalle ja nesteytettyä maakaasua alueen teollisuuteen, kaivoksille ja muille kuluttajille.

Terminaalista lähtee maakaasutoimituksia myös Wärtsilän toimittamaan SSAB:n Raahen terästehtaan LNG-varastoon.

Lisäksi terminaalista toimitetaan nesteytettyä maakaasua polttoaineeksi laivoille, kuten Pohjanlahdella toimivalle jäänmurtaja Polarikselle. Säiliöautojen pääsy terminaaliin nopeuttaa ja tehostaa LNG-toimituksia.

Mangan LNG-tuontiterminaali auttaa merkittävällä tavalla pienentämään alueen teollisuusyritysten hiilijalanjälkeä ja typpioksidi-, rikkioksidi- ja hiukkaspäästöjä.

Sen vuoksi terminaali on Itämeren alueen ja etenkin Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin ympäristön kannalta tärkeä merkkipaalu.

Nesteytetty maakaasu on vähäpäästöinen polttoaine, jota pystytään hyödyntämään niin teollisuudessa, meriliikenteessä kuin energiantuotannossakin.

Vaihtoehtoisiin fossiilisiin polttoaineisiin nähden nesteytetyn maakaasun käytöllä saavutetaan merkittäviä vähennyksiä hiilidioksidi-, typpioksidi- ja hiukkaspäästöissä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!