Goodyear ja Citroën kimpassa kehittämässä autonomista kaupunkiliikennettä

Goodyear esittelee pallon muotoisen Eagle 360 -konseptirenkaansa prototyypin, joka on suunniteltu erityisesti uutta Citroënin Autonomous Mobility Vision -konseptia varten.

Citroënin Autonomous Mobility Vision edustaa ranskalaisen autonvalmistajan visiota tulevaisuuden itseohjautuvasta kaupunkiliikenteestä kaikille. Citroënin Autonomous Mobility Vision -konsepti perustuu itseohjautuvaan, sähköiseen, monisuuntaiseen alustaan nimeltä ”The Citroën Skate”.

Siihen voidaan asentaa erilaisia kapseleita, ”Pods”, jotka palvelevat monenlaisia liikkumistarpeita ja -palveluita. Goodyear ryhtyi yhteistyöhön Citroënin kanssa auttaakseen tämän vision toteuttamisessa, ja kehitti visiota varten prototyypin pallon muotoisesta Eagle 360 -konseptirenkaastaan.

Citroën Skate ja sen kapselit, ”Pods” ovat Urban Collëctif -projektin inspiroimia konsepteja. Projektissa ovat mukana Citroën, kansainvälinen hotellikonserni Accor ja mediayhtiö JCDecaux.

Goodyear esitteli Eagle 360 -konseptin ensimmäisen kerran Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 2016. Vuonna 2017 esiteltiin toinen versio, Eagle 360 Urban -konsepti. Time-lehti julisti Eagle 360 -konseptirenkaan yhdeksi
25 parhaasta innovaatiosta vuonna 2016 1).

Kuva: Goodyear.

Nämä konseptit ovat Eagle 360 -prototyypin inspiraationlähteitä ja siinä on useita samoja ominaisuuksia kuin niissä sekä useita omia uusia ominaisuuksia:

  • Erinomainen ohjattavuus: Pallomaisen muotonsa ansiosta tämä monisuuntainen prototyyppirengas pystyy liikkumaan kaikkiin suuntiin. Se takaa erinomaisen ohjattavuuden ja matkustusmukavuuden. Eagle 360 liikkuu soljuvasti ja lateraalisesti,
    minkä ansiosta ajo on sulavaa. Se auttaa Citroën Skate -alustaa ylittämään esteet helposti.
  • Huoltovapaa: Eagle 360 -prototyyppi on ilmaton rengas. Kun rengaspaineita ei tarvitse valvoa eikä puhkeamisen riskiä ole, Citroën Autonomous Mobility Vision -konseptin seisonta-aika saadaan minimoitua.
  • Kestävä: Eagle 360 -prototyypissä on nelinkertainen pinta tavalliseen renkaaseen verrattuna, joten se myös kuluisi neljä kertaa perinteistä rengasta hitaammin, jolloin renkaita täytyisi vaihtaa harvemmin.
  • Pidempi toimintamatka: Eagle 360 -prototyypissä on jäykkä sisärakenne ja alhaisen vierintävastuksen tuottava kumiseos. Sen muoto muuttuu vain vähän kosketuspinnassa tiehen. Tämä voi auttaa vähentämään energiahäviötä ja alentamaan vierintävastusta, mikä voi auttaa pidentämään sähköauton akun toimintamatkaa.
  • Yhtenäinen pito: Eagle 360 -prototyypissä on kuusikulmainen lamellointi, joka tuottaa yhtenäisen pidon kaikkiin ajosuuntiin.

Tämä on viimeisin esimerkki Goodyearin ja Citroënin suunnittelutiimin yhteistyöstä. Tämän hankkeen taustalla on hiljattain tehty yhteistyö, kun yhtiöt kehittivät itseohjautuvan, verkottuneen Citroën 19_19 Concept -sähköauton, joka esiteltiin
Citroenin satavuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2019.

Koko hankkeen ajan Goodyearin Advanced Design Studion suunnittelutiimi teki tiivistä yhteistyötä Citroënin suunnittelutiimin kanssa. Ne kehittivät mittatilaustyönä Eagle 360 -prototyypin, joka vastaa täysin visiota ja Citroënin Autonomous Mobility Vision -konseptin tavoitteita.

1) https://time.com/4572079/best-inventions-2016/

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän