Suomalaisosaamiselle taas design-palkinto

Suomalainen Canatu on voittanut kultaa German Design Awards 2019 -kilpailussa, Autoteollisuuden osat ja lisätarvikkeet -kategoriassa.

Palkinto myönnettiin Canatun 3D-kosketuspintaiselle auton ohjaamolle (Cockpit) tuote-designista ja suunnittelun laadusta.

Palkinnon tarkoituksena on löytää, esitellä ja palkita ainutlaatuisia suunnittelutrendejä. ”Gold”-palkinto kunnioittaa merkittäviä kansainvälisiä saavutuksia designissa ja annetaan vain parhaista parhaimmalle. Kaikki voittajat on valittu kaksipäiväisessä tuomariston tapaamisessa. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin yli 5400 hakemusta.

Lue myös: Suomalaistuote palkittiin autoalan design-kilpailussa

Saksan muotoiluneuvosto (German Design Council) ylläpitää korkeita kriteereitä valitessaan voittajia. Perusteellisessa esikarsinnassa neuvoston asiantuntijat nimeävät jatkoon vain tuotteita ja viestinnän suunnitteluprojekteja, jotka erottautuvat suunnittelun laadullaan.

Palkinnot jaetaan palkintojuhlassa 8.2.2019 Frankfurtin Ambiente-messujen yhteydessä.

Canatu Cockpit

Canatu mahdollistaa suunnittelunvapauden ja intuitiivisen käyttökokemuksen autojen sisätiloissa 3D-kosketuspinnoillan ja luo rajoittamattoman määrän mahdollisuuksia rakentaa älykkäitä pintoja tulevaisuuden autoissa.

Se yhdistää toiminnallisuudet hienovaraisesti sisustukseen luoden virtaviivaisen ja miellyttävän käyttökokemuksen. Canatu yhdistää läpinäkyvät 3D-kosketussensorit näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan tai tekstiiliin. Intuitiivinen ja käsinkosketeltava käyttöliittymä vähentää kuljettajan häiriötekijöitä ja edesauttaa turvallisuuden lisääntymistä ajamisen aikana.

German Design Awards

Vuodesta 2012 German Design Awards on ollut yksi mailman maineikkaimmista suunnittelukilpailuista. Palkittavien tuotteiden ja palveluiden tulee kattaa seuraavat näkökohdat:

ergonomia, toiminnallisuus, käytännöllisyys, yleinen konsepti, suunnittelun laatu, innovatiivisuuden aste, kestävyys, brändiarvo, markkinakypsyys, kestävyys, ekologinen laatu, tuotteen esteettisyys, tuotteen grafiikka ja semantiikka, turvallisuus, esteettömyys, symboliikka ja tunteisiin vetoava sisältö, tekninen laatu ja toiminnallisuus, valmistustekniikka ja laatu.

German Design Awardin tuomaristo koostuu teollisuuden ja suunnitteluteollisuuden asiantuntijoista sekä akateemisista ja tieteellisistä asiantuntijoista. Kaikki tuomariston jäsenet ovat oman alansa tunnustettuja asiantuntijoita.

Lisätietojoa kilpailusta: https://www.german-design-award.com/en/

Kilpailun järjestäjä: The German Design Council

German Design Awardin järjestää Saksan suunnitteluneuvosto (German Design Council, Rat für Formgebung), designin ja brändinhallinnan asiantuntijaorganisaatio. German Design Council perustettiin 1953 Saksan liittopäivien aloitteesta tehtävänään tukea kansainvälisen teollisuuden brändejä designing avulla. Se on yksi maailman johtavista suunnittelun viestinnän ja tietotaidon asiantuntijakeskuksista. Teollisuuden yhdistysten ja instituutioiden lisäksi neuvoston jäseniin kuuluu useita maineikkaiden yritysten omistajia ja brändijohtajia. https://www.german-design-council.de/en/about/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän