Sisu Auton sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu

Vuonna 1931 perustettu Suomen Autoteollisuus Oy, Sisu Auto, on kuluneiden yhdeksän vuosikymmenen aikana tuottanut runsaat 50 000 raskasta Sisu-kuorma-, erikois- ja sotilasajoneuvoa mitä erilaisimpiin kuljetustehtäviin sekä kotimarkkinoille että vientiin.

Yhtiön paluu runsas vuosikymmen sitten juurilleen yksityisomisteiseksi yhtiöksi käynnisti laajan kehitysohjelman. Sen tavoitteena oli luoda yhtiölle useita tukijalkoja, jotka vuorollaan kantaisivat yhtiötä markkinoilla tapahtuvien yllättävienkin vaihtelujen yli.

Yhteistyö saksalaisen Daimler Truck AG:n kanssa Sisu Polar-kuorma-autojen ja näiden tuotantotavan uudistamiseksi on osoittautunut onnistuneeksi hankkeeksi. Samalla suunnittelupalvelujen tarjoaminen kansainvälisille ajoneuvovalmistajille on johtanut jatkuvaan
yhteistyöhön kasvaville markkinoille ajoneuvoja tuottavien paikallisten valmistajien kanssa.

Erikoisajoneuvotuotanto tavanomaisista kuljetuksista poikkeaviin tehtäviin on tuottanut uusia ratkaisuja mm. öljykenttien huoltokalustoon sekä kaivoskuljetuksiin, joilla Sisu Auton asiakkaat ovat kyenneet kehittämään omaa toimintaansa merkittävästi tehokkaammaksi.

– Viime vuosien poikkeukselliset tapahtumat, ensin koronapandemian muodossa ja tämän jälkeen koko Euroopan turvallisuustilanteen muuttanut Venäjän hyökkäys Ukrainaan, ovat vaatineet meiltä kaikilta sopeutumiskykyä. Sisu Auton tulevaisuudelle on äärimmäisen tärkeää kyetä viemään eteenpäin yhtiön kehitysohjelmaa ja tinkimättä saavuttaa sille määritetyt tavoitteet, toteaa yrittäjä Timo Korhonen.

Viime vuosina tapahtunut yleisen turvallisuustilanteen muutos on luonut nopeasti kasvavaa kysyntää suojatuille sotilas- ja pelastusajoneuvoille. Tähän tarpeeseen Sisu Auto on kehittänyt vahvasti suojatun, modulaarisen Sisu GTP 4×4-tuoteperheen, jossa yhdistyy siviiliajoneuvojen tapaan Sisu Auton erikoisosaaminen, omaa kehitystyötä oleva suojausteknologia ja kilpailukykyinen massatuotettu ajoneuvoteknologia.

-Ensimmäiset Sisu GTP:t toimitettiin Maavoimien ja jalkaväen liikkuvuuden kehittämisen pitkänajan suunnitelmiin liittyviin testeihin vuosi sitten. Nyt nuo viime kesänä toimitetut miehistönkuljetus- ja partioajoneuvot ovat olleet kovassa käytössä kaikkina pohjolan vuodenaikoina. Tämä tukee erinomaisesti mahdollisuuksiamme vastata sotilasajoneuvojen kasvaneeseen kysyntään, sanoo Sisu Auton sotilasajoneuvoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jyri Ahonen

Suomalainen Sisu Auto kehittää ja valmistaa heti ajoon valmiita asiakaskohtaisesti suunniteltuja järeitä kuorma-, sotilas- ja erikoisautoja sekä tuottaa suunnittelu- ja projektijohtopalveluita kansainväliselle ajoneuvoteollisuudelle.

– Sisu Auton tuotannollisen toiminnan painopiste on viime vuodet ollut selkeästi Sisu Polar -siviilikuorma-autojen tuotannossa. Vuodesta 2011 saakka Sisu Auton palveluksessa toiminut ja keväästä 2019 saakka yhtiötä toimitusjohtajana luotsanneen DI Petri Kanasen, 35, monipuolinen kokemus ja vankka osaaminen kuorma-autoliiketoiminnasta sekä poikkeukselliset henkilökohtaiset ominaisuudet, ovat olleet oleellinen voimavara yhtiön selviytymisessä läpi viime vuosien myrskyisätkin vaiheet, kertoo Korhonen

Yhtiön tuotannollisen toiminnan painopiste tulee nyt siirtymään sotilas- ja erikoisajoneuvotuotantoon yhtiön uusien tavoitteiden mukaisesti, jonka tueksi yhtiö vahvistaa kykyään tuottaa näitä ajoneuvoja. Tämän tuotantopainotteisen kehityshankkeen ja samalla yhtiön operatiivisen toiminnan johtoon, on 1.7.2022 nimitetty operatiiviseksi johtajaksi Petri Kananen.

Yhtiön toimitusjohtajaksi on 1.7.2022 nimitetty yhtiön palvelukseen vuonna 2007 astunut ja aiemmin yhtiön operatiivisena johtajana toiminut DI Akseli Mylläri, 37. Hän on työskennellyt useiden Sisu Auton vaativien sotilasajoneuvojen tuotekehitys- ja toimitusprojektien johdossa, merkittävimpänä näistä Sisu GTP-projektin johtaminen sen alusta aina tähän päivään saakka.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän