Ensimmäiset panssaroidut Sisu GTP 4×4 -maastoajoneuvot toimitettu maavoimille

Oy Sisu Auto Ab on toimittanut Puolustusvoimien tilaamat ensimmäiset Sisu GTP 4×4 -ajoneuvot, todetaan Sisun tiedotteessa.

Toimitus liittyy Maavoimien kesällä 2020 julkaisemaan Sisu GTP 4×4 -testisarjan hankintaan, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa ajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien liikkuvuuden tulevaisuuden tarpeisiin niin kotimaassa kuin kriisinhallinnan tehtävissä.

Kuva: Sisu.

Ensimmäinen toimituserä sisältää kaksi erilaista vahvasti panssaroitua ajoneuvokonfiguraatiota, viisipaikkaisen partioajoneuvon ja kymmenenpaikkaisen miehistönkuljetusajoneuvon.

Sisu GTP ajoneuvoperhe on modulaarinen ja siksi helposti varioitavissa erilaisiin operatiivisiin tehtäviin. Ajoneuvoilla on yhtenevät runkorakenteet ja niiden korirakenteet ovat keskenään vaihtokelpoiset. Tämän aidosti modulaarisen rakenteen ansiosta ajoneuvojen toimittaminen tehtäväkohtaisina konfiguraatioina on nopeaa ja edullista.

Kuva: Sisu.

Maavoimat toteuttaa nyt toimitetuilla ajoneuvoilla testausohjelman, jonka jälkeen toimitetaan testisarjan muut neljä ajoneuvoa ja näiden käyttö- ja kenttähuolto-ohjeistus varaosasarjoineen myöhemmin tänä vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

6 KOMMENTIT

  1. Kyllä meidän poliitikot pilaa tämänkin jutun,niinkuin edellisetkin hankinnat(Scania),ostettiin väkisin muunmaalaista ja saatiin lisää työttömiä Suomeen.Tuote ei edes vastannut vaatimuksia,vaan muutettiin jälkikäteen oikeanlaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here