Sisu toimittaa panssaroituja maastoajoneuvoja Maavoimille – sarjatuontanto alkaa

Maavoimat julkaisi tänään Sisu GTP 4×4 -testisarjan hankinnan, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa ajoneuvon suorituskyvystä ja käytettävyydestä Puolustusvoimien liikkuvuuden tulevaisuuden tarpeisiin niin kotimaassa kuin kriisinhallinnan tehtävissä, todetaan Sisu Auton tiedotteessa.

Sisu GTP 4×4 on Oy Sisu Auto Ab:n kehittämä modulaarinen panssaroitu ajoneuvomallisto, joka soveltuu useimpiin puolustus- ja turvallisuusalan käyttötehtäviin muun muassa miehistönkuljetus-, partio- ja järjestelmäajoneuvona.

Kuva: Sisu Auto

Näiden vahvasti panssaroitujen tuotteiden ajoneuvotekniikka perustuu massatuotettuihin kuorma-autokomponentteihin. Siksi elinkaarikustannukset ovat edulliset ja tukiverkosto laaja.

Sisu GTP 4×4 on menestynyt erinomaisesti myös kansainvälisessä vertailussa voittaen Latvian puolustusministeriön järjestämän hankintavertailun, johon osallistumishakemuksensa lähetti alun perin täysi tusina kansainvälisiä sotilasajoneuvotoimittajia.

Kuva: Sisu Auto

Nyt julkaistu Maavoimien hankinta mahdollistaa Sisu GTP 4×4 -tuoteperheen sarjatuotannon käynnistämisen, jonka jälkeen Oy Sisu Auto Ab on valmis tuotteiston laajamittaisiin toimituksiin nopealla aikataululla.

Katso tästä muita juttuja Sisusta.

Hankinnalla on Oy Sisu Auto Ab:ta työllistävän vaikutuksensa lisäksi myös moninkertaisesti laajempi työllistävä vaikutus kotimaiselle alihankintaverkostolle. Maavoimien julkaisema hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 3,8 miljoonaa euroa.

Ajoneuvot on tarkoitus toimittaa vuoden 2021 aikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: Sisu Auto

1 KOMMENTTI

  1. No kerrankin meni oikeaan osoitteeseen maavoimien tilaus.Ei päässyt virkamies enää kauppaa torppaamaan,kuten aikaisemmin teki.Silloin oli Sisukin vahvoilla,mutta ruotsalainen piti valita.Hyvä Sisu,tällaisia kauppoja lisää!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!