Rallicross: Juha Rytköselle hyvä pistesaalis Ranskan sarjan kauden neljännestä osakilpailusta

Suonenjoelta kotoisin olevan Juha Rytkösen rallicrosskausi jatkui viikonloppuna, kun Ranskan mestaruussarjan neljäs osakilpailu ajettiin Tourainessa, Keski-Ranskassa. Rytkönen kilpailee tällä kaudella ranskalaisen PGRX-tiimin Hyundai i20 -Supercarilla.

Rytkösen alkukausi on sisältänyt vaikeuksia ja etenkin kahdessa edellisessä osakilpailussa epäonnea on ollut mukana turhan paljon. Viime viikonlopun kisa oli suomalaiskulta kuitenkin onnistunut, ainakin finaaliin asti.

– Alkuerät meni ihan hyvin, auto toimi ja oli hyvät säädöt. Ainut mikä harmittaa, niin ensimmäisen alkuerän lähtöpaikan arvonta osui ulkoradalle, se oli tällä kertaa huonoin mahdollinen. Mutta kokonaisuutena kohtalaisen ehjät alkuerät, Rytkönen kommentoi.

Alkueristä Rytkönen keräsi viidenneksi korkeimman pistepotin, mikä oikeutti eturivin paikkaan semifinaalissa.

– Semifinaalissa mentiin kärkikahinoissa ekaan kurviin, mutta takaa osuttiin ja siitä menin pikkusen leveäksi. Kuitenkin kolmas sija ja finaalipaikka.

Finaalissa Rytkönen sai erinomaisen startin ja pääsi kamppailemaan kärkisijoista ensimmäiseen kurviin, mutta sitten kolisi jälleen.

– Pääsin kolmanneksi startista, mutta takana tuleva päätti ettei jarruteta ja mentiin penkoille. Aika paljon tuli muutenkin radalla osumaa koko ajan. Paljon tökkimistä ja työntämistä, Rytkönen harmitteli.

Onnistuneet alkuerät ja finaalin kuudes sija toi kuitenkin lohtua edellisen kisan vaikeuksien jälkeen.

– Hyvät fiilikset jäi, vaikka tulos ei ollut ihan se mitä haettiin. Vauhdillisesti hyvä kisa, kun vähän saisi tuuria vielä omalle puolelle.

Rytkönen nostaa esille myös ratojen vaativuuden Ranskassa ja pitoero kotimaan ratoihin verrattuna on huomattava.

– Opeteltavaa on vieläkin paljon, koska radan pito menee päinvastaisesti mihin on tottunut. Irtopöly tekee radasta kisan edetessä liukkaamman. Se on ollut aika suuri haaste. Ranskan radat on muutenkin todella vaativia ja vielä kun taso on luokassa äärettömän kova. Onneksi nyt seuraava pitäisi olla vähän vauhdikkaampi rata, jospa se sopisi itselle paremmin.

Sarjan viides osakilpailu ajetaan kuun viimeisenä viikonloppuna, joten Rytkönen ehtii hengähtämään hetken myös kotisuomessa ennen seuraavaa kisareissua Ranskaan.

– Joo nyt pääsee hengähtämään. Täytyy vähän kalastella ja ajatella jotain muuta kuin kilpa-autoilua. Tekee ihan hyvää tähän väliin, Rytkönen sanoo.

Supercar-luokan pistetilanne 4/9 osakilpailun jälkeen (top5)

1. Steven Bossard 146p
2. Jonathan Pailler 130p
3. Samuel Peu 124p
4. Juha Rytkönen 90p
5. Davy Jeanney 88p

Supercar-luokan finaali, Touraine

1. Samuel Peu
2. Steven Bossard
3. Damien Meunier

6. Juha Rytkönen

www.juharytkonen.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän