Rallisprint: Mr. Rallisprint ajoi kauden avauksen voittoon Nilsiässä

Tuusulalainen Mr. Rallisprintin Tomi Hallia voitti Nilsiässä sunnuntaina ajetun rallisprintin SM-sarjan avauskilpailun.

Seitsemän kertaa urallaan rallisprintin Suomen mestaruuden voittanut ja viime vuonna nelivetoisten SM-hopeaa saavuttanut Hallia kiersi viisi kilometriä pitkän radan aikaan 2.52,64.

Voittoaika syntyi avauskierroksella, toisella kierroksella Hallian aika oli vajaat kaksi sekuntia heikompi. Hallia kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

– Tämähän meni niinkuin pitikin. Mikkelissä seuraavassa kilpailussa jatketaan taistelua, kauden tavoitteena on uran kahdeksas Suomen mestaruus, tuumi Hallia kilpailun jälkeen.

Nilsiän rata oli Hallian mieleen.

– Reitti oli tosi hieno, tykkään ajaa tällaista nopeaa tietä. Kun vähän rupeaa pelottamaan, vauhti on kohdallaan, tuumi Hallia kilpailun jälkeen.

Nilsiän radan toiseksi nopeimmin kiersi varkautelainen Janne Eronen. Viime kaudella nelivetoisten SM-pronssia saavuttanut Eronen jäi Halliasta 4,15 sekuntia. Myös Eronen kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla. Eronen kykeni parantamaan aikaansa toisella ajokierroksella, aika parani lähes kaksi sekuntia.

Kolmanneksi yleiskilpailussa ja ralliautoluokan voittajaksi ajoi ylistarolainen Jukka Ketomäki. Pitkään Suomessa niin ralleissa kuin rallisprinteissä menestynyt Ketomäki kiersi R5-luokan Skoda Fabialla radan aikaan 2.57,45. Hän jäi 4,81 sekuntia Halliasta, mutta vain 0,66 sekuntia Erosesta.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Kai Hyttinen kyennyt parantamaan aikaansa toisella kierroksella ja suomussalmelainen putosi neljänneksi.

Hallia, Eronen ja Hyttinen kilpailevat luokassa seitsemän, jossa ajetaan tehokkailla rallisprinttiin erityisesti rakennetuilla kilpa-autoilla.

Heikkilä kaksivetoisten nopein

Kaksivetoisten nopeimmaksi Nilsiän paljon kilpailijoilta kiitosta saaneella radalla kiisi mynämäkeläinen Marko Heikkilä. Hän kiersi radan aikaan 3.09,15. Heikkilä ajaa takavetoisella Toyota Starletilla.

– Kun kauden aloittaa voitolla, sarja saa hyvän alun. Ennen kilpailua vauhtini oli vähän arvoitus, koska en ollut ajanut yhtään testikilpailua. Testejä olin ajanut ja niissä vauhti oli hyvää. Luotin kyllä vauhdin riittävyyteen, sanoi Heikkilä kilpailun jälkeen.

Myös Heikkilä kiitteli Nilsiän rataa.

– Oli kyllä todella hieno baana ajaa. Rata kysyi kanttia ja uskallusta ajaa kovaa. Vieläkin rohkeammin olisin voinut ajaa, jos vain olisin uskaltanut.

Kajaanilainen Heikki Leinonen etuvetoisella Peugeot 208:lla ajoi kaksivetoisten toiseksi. Tiukan taistelun jälkeen hän jäi Heikkilästä vain 0,2 sekuntia. Heikkilä ja Leinonen kilpailevat luokassa 4.

Saarijärveläinen Harri Rutanen oli kaksivetoisten yleiskilpailussa kolmas ja hän voitti luokan 2. Rutanen jäi 0,61 sekuntia Heikkilästä.

Suomi-Cupin senioreissa voittajaksi ajoi Keski-Karjalan UA:n Matti Heiskanen, toiseksi Timo Malava ja kolmanneksi Jukka Lifländer.

Naisissa voittajaksi ajoi hämeenkyröläinen Marjo-Riitta Mansikkamäki, toiseksi Maria-Teresa Vuotari ja kolmanneksi Kati Vinni.

Kuopion Urheiluautoilijoiden Markus Heikkinen voitti nuorten luokan, toiseksi ajoi Miko Kiminki ja kolmanneksi Kasperi Heikkinen.

Junioreissa voittajaksi ajoi Tuukka Hallia, toiseksi ajoi Niko Riikonen ja kolmanneksi Juuso Metsälä. Tuukka Hallia ajoi kilpailussa samalla autolla kuin yleiskilpailun voittanut isänsä Tomi Hallia. Nilsiän radalta siis kaksi voittoa Hallian perheeseen!

V1600-luokan voitti laihialainen Jere Pensas, Mika Korvola oli toinen ja Vesa Keränen kolmas.

Kauden seuraava osakilpailu on Mikkelilssä 9.3.

Pistetilanne avauskilpailun jälkeen (rallisprintissä pisteistä kilpaillaan luokittain, kilpailijalla on mahdollisuus saada yhdestä valitsemastaan kilpailusta 1,5 -kertaiset pisteet):

Kaksivetoiset:

Ari Salonen 16,5p

Marko Heikkilä 11p

Mirko Kykkänen 11p

Harri Rutanen 11p

Heikki Leinonen 9p

Nelivetoiset:

Janne Eronen 13,5p

Tomi Hallia 11p

Jukka Ketomäki 11 p

Pekka Keski-Korsu 9p

Kai Hyttinen 8p

Juniorit:

Joni Korhonen 14p

Taneli Moilanen 13p

Juuso Metsälä 12p

Ville Keljo 12p

Aki Horttainen 12p

SuomiCupit:

Nuoret

Markus Heikkinen 13p

Miko Kiminki 11p

Kasperi Heikkinen 9p

V1600

Oskari Heikkinen 13p

Jere Pensas 11p

Mika Korvola 9p

Seniorit

Jukka Lifländer 14p

Veijo Viitanen 12p

Naiset

Marjo-Riitta Mansikkamäki 14p

Maria-Teresa Vuotari 12p

Kati Vinni ja Sirpa Korpi 10p

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here