Viikonloppuna ajetaan Riihimäellä kauden toinen rallin SM-kisa

Rallin SM -sarja rantautuu tulevana viikonloppuna Riihimäelle, jossa ajetaan seitsemän osakilpailua käsittävän kauden 2022 toinen osakilpailu.

Edellisen kerran Riihimäki on isännöinnyt SM-rallia vuonna 2019, edellisestä talvella ajetusta SM-rallista on vierähtänyt jo tasan 10 vuotta.

Auto Sorsa Riihimäki-Rallissa mukana ovat myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan luokat, jotka ajavat kauden ensimmäisen osakilpailunsa kaikkiaan kuusi osakilpailua käsittävästä sarjasta.

Kaikkiaan kilpailuun on ilmoittautunut mukaan muhkeat 149 autokuntaa, joista 16 on ilmoittautunut SM1-luokkaan.

Luokan viime vuoden Suomen mestari ja kauden ensimmäisen osakilpailun, Arctic Lapland Rallyn voittaja Emil Lindholm on Riihimäelläkin ehdoton ykkössuosikki. Viime vuoden loppupuolikkaalla huimaan vauhtiin noussut Lindholm tavoittelee jo viidettä perättäistä luokkavoittoa. Näihin kilpailuihin lasketaan mukaan mm. suvereenit esitykset Suomen ja Espanjan MM-ralleissa.

Rovaniemellä toiseksi ajanut Egon Kaur oli etenkin kisan toisena päivänä hyvässä vauhdissa. Tällä kaudella koko SM-sarjan ajava virolaisässä on vahvasti tyrkyllä palkintopallisijoille myös Riihimäellä.

Viime vuonna himmeämmät mitalit keränneet Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa janoavat pisteitä. Mestaruuskamppailun kannalta etenkin Asunmaan pitää onnistua Riihimäellä täydellisesti, sillä Rovaniemellä penkkaan ajaneella Asunmaalla on plakkarissa vasta neljä pistettä ja eroa kärkimies Lindholmiin peräti 30 pistettä.

Luokan yksi mielenkiintoisimpia nimiä on Sami Pajari. Viime vuoden junioreiden MM-sarjan maailmanmestari ja pari viikkoa sitten Monte-Carlon MM-rallin WRC3-luokan nelivetodebyytissään voittanut suomalaislupaus ajaa tulevana viikonloppuna ensimmäisen kisansa R5-luokan autolla.

SM2-luokassa yllätysjohtaja

Rovaniemellä SM2-luokassa nähtiin sen verran kovaa draamaa, että luokkaa johtaa ennen Riihimäkeä Miikka Vuokila, joka nousi viime hetkien ulosajojen johdosta kolmannelta sijalta aina luokan ykköseksi.

Luokan kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Ville Hautamäki on Riihimäellä ylivoimainen voittajasuosikki, mutta Rovaniemen keskeytyksen myötä plakkariin on saatava myös varmoja pisteitä ilman turhia riskejä.

Luokkaan saadaan myös kaksi kovaa paluumuuttajaa, kun kokeneet Juha Koljonen ja Timo Mäenpää ovat pitkästä aikaa mukana SM-kahinoissa.

Korhonen SM3-luokan kärjestä Riihimäen lumille

Rovaniemellä nähtiin uuden SM3-luokan debyyttikilpailu, joka päättyi Laukaan moottorimiehiä edustavan Roope Korhosen voittoon. Voitosta tasaiseen tahtiin Lauri Joonan kanssa taistellut Korhonen oli tyyytyväinen uuden luokan debyyttikilpailun antiin.

Avauskilpailun voitossa kiinni ollut Joona putosi viimeisen erikoiskokeen tekniikkaongelmien myötä kolmanneksi. Riihimäelle Joona lähtee hyvillä fiiliksillä, vaikka viimeaikaiset lumisateet sekä perjantaille luvatut lumikuurot tuovat kilpailuun varmasti oman momenttinsa.

Herranen ja Lassila kaksivetoluokkien suosikit

Toni Herranen ja Henri Hokkala kävivät hurjaa taistelua Tunturin voitosta, joka kääntyi lopulta Herraselle Hokkalan ajaessa rajusti ulos. Herranen on pikavauhtia noussut luokan kärkinimiin ja voitaneen nostaa suosikiksi myös Riihimäellä.

Herrasen vanavedessä ykköspaikalle ennakkoon tyrkyllä ovat Hokkalan lisäksi himmeämmät sijat Rovaniemellä vieneet Kristian Nieminen ja Benjamin Korhola.

SM5-luokassa voittotaistelu tullaan todennäköisesti käymään Rovaniemen palkintopallikolmikon kesken. Leevi Lassila, Jere Pensas ja Miko Kiminki erottuivat luokassa edukseen ja kolmikko on varmasti kova pala voitettavaksi myös Riihimäen lumilla.

Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, reitti & aikataulu

Riihimäen ja Lopen seudulla ajettavassa Auto Sorsa Riihimäki-Rallissa ajetaan lauantaina 5.2. yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy reilut 98 kilometriä.

Kilpailu lähetetään liikkeelle lauantaina kello 11.01 Auto Sorsa Oy:n pihasta kohti kilpailun ensimmäistä erikoiskoetta. Kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kilpailijat suuntaavat Auto Sorsa Oy:n pihassa järjestettäviin maalijuhlallisuuksiin kello 18.32 alkaen.

Vallitsevista poikkeusoloista johtuen kilpailu joudutaan ajamaan ilman yleisöä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän