Ralli: Teemu Asunmaa nousi dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen voittoon Länsirannikolla

Ralli SM -sarjan kauden 2022 neljäs osakilpailu ajettiin turvallisesti maaliin Turun seudulla lauantaina 14.5. Kaksipäiväisen kisan ja yhdeksän vauhdikkaan erikoiskokeen päätteeksi rallin voittajaksi kruunattiin tänään syntymäpäiväjuhliaan viettävä Teemu Asunmaa.

Avauspäivän jälkeen kisan johdossa oli Mikko Heikkilä, joka piti johtopaikkansa aina kisan viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Viimeisellä erikoiskokeella sattuneen kahden spinnauksen johdosta Heikkilä menetti kuitenkin johtopaikkansa Asunmaalle, joka kiitti ja nappasi kauden toisen SM1-luokan voittonsa.

Heikkilä oli lopulta kisan kolmas, sillä spinnausten johdosta myös Emil Lindholm kuittasi Heikkilän ja nousi toiseksi. Lindholm oli maalissa lopulta 5,9 sekuntia Asunmaata perässä. Heikkilä sen sijaan putosi reilun 12 sekunnin päähän Asunmaasta.

Viron Egon Kaur oli myös mukana mitalikamppailussa aina kisan viimeiselle erikoiskokeelle saakka, kunnes kärsi rengasrikon ja jäi yli 20 sekunnin päähän voittajasta. Juha Salo täydensi luokan viiden kärjen 23 sekuntia voittajasta.

Lindholm jatkaa luokan kärjessä ennen kauden viidettä osakilpailua. Asunmaa nousi toiseksi ohi Egon Kaurin, joka putosi luokassa nyt kolmanneksi.

Hautamäki ylivoimainen SM2-luokassa

Ville Hautamäki hallitsi SM2-luokkaa alusta loppuun. Maalissa Hautamäki oli lopulta lähes 40 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Arttu Lähdeniemeä.

Avauspäivän jälkeen toisena ollut Jaakko Lavio ei päässyt haastamaan Hautamäen kärkipaikkaa, sillä kohtaloksi koitui lauantain ensimmäinen erikoiskoe, jossa Lavio rysäytti ulos.

Kolmanneksi ajoi luokan johdossa jatkava Miikka Vuokila.

Lauri Joonan vuoro voittaa SM3-luokassa

Länsirannikolla uudessa SM3-luokassa nähtiin valitettavasti vain kaksi kilpailijaa. Mukana olivat kuitenkin luokan kaksi kovinta Roope Korhonen ja Lauri Joona, jotka olivat vuorotellen napanneet nimiinsä kauden aiemmat kisat.

Länsirannikolla oli Lauri Joonan vuoro napata luokan ykköstila, jonka jälkeen kaksikolla on molemmilla plakkarissa 2 voittoa kuluvalta kaudelta.

– Vähän kaikennäköistä keliä osui tänään reitille, mutta saatiin tärkeää oppia ja hyvät pisteet jatkon kannalta, Joona tunnelmoi.

Joona kiri Korhosen etumatkan nyt seitsemään pisteeseen. Jussi Lindberg on luokassa kolmantena.

Henri Hokkala otti jo kolmannen perättäisen SM4-luokan voiton – Myös Pensas voittoputkessa SM5-luokassa

Henri Hokkala jatkoi siitä mihin talvikaudella jäi. Avauspäivän kahden erikoiskokeen jälkeen luokan neljäntenä ollut Hokkala rykäisi kakkospäivän kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella tauluun sellaiset ajat, ettei haastajilla ollut asiaa ykköspallille.

Hokkalan kovimpiin haastajiin kuuluva Toni Herranen ajoi toiseksi ollen maalissa yli 22 sekuntia Hokkalaa perässä. Keskeytyksien säväyttämässä luokassa kolmanneksi nousi Tuomas Välilä.

Hokkala otti samalla myös luokan pistetilanteen komentoonsa ja johtaa Herrasta viidellä pisteellä. Tänään keskeyttämään joutunut Kristian Nieminen on luokassa kolmantena.

SM5-luokassa Jere Pensas on voittoputkessa, ottaen nyt toisen perättäisen voiton. Luokkajohtaja Leevi Lassila oli ennen viimeistä erikoiskoetta kiinni luokan kakkospisteissä, mutta Lassilan matka päättyi kuitenkin ulosajoon.

Kakkossijan kuittasi Miko Kiminki ja Walle Pajuoja kolmannen tilan. Pensas siirtyi samalla luokan pisteissä johtopaikalle.

Ralli SM-sarja jatkuu reilun kuukauden päästä 17.-18.6., kun vuorossa on Seinäjoen seudulla ajettava SM Pohjanmaa Ralli.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli: Alustavat tulokset

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 50:09,6
2. Emil Lindholm +5,9
3. Mikko Heikkilä +12,4

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 53:37,8
2. Arttu Lähdeniemi +39,8
3. Miikka Vuokila +1:25,0

SM3-luokka
1. Lauri Joona 52:42,4
2. Roope Korhonen +32,7

SM4-luokka
1. Henri Hokkala 54:30,0
2. Toni Herranen +22,6
3. Tuomas Välilä +1:45,8

SM5-luokka
1. Jere Pensas 59:20,0
2. Miko Kiminki +46,7
3. Walle Pajuoja +1:57,1

SM-luokkien alustava pistetilanne 4/7 osakilpailua

SM1-luokka
1. Emil Lindholm 79p
2. Teemu Asunmaa 69p
3. Egon Kaur 65p

SM2-luokka
1. Miikka Vuokila 82p
2. Ville Hautamäki 68p
3. Juha Pasanen 47p

SM3-luokka
1. Roope Korhonen 95p
2. Lauri Joona 88p
3. Jussi Lindberg 46p

SM4-luokka
1. Henri Hokkala 75p
2. Toni Herranen 70p
3. Kristian Nieminen 53p

SM5-luokka
1. Jere Pensas 93p
2. Leevi Lassila 77p
3. Miko Kiminki 65p

Tiimit
1. Printsport Junior Team 183p
2. Co-Motorsport 161p
2. Rautio Motorsport 127p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän