Mikko Heikkilä ajoi Mikkelin SM-rallin voittoon

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Mikkelissä. Yleiskilpailun ja SM1-luokan voittoon ajoi Mikko Heikkilä, joka ykkössijan piti samalla luokan mestaruustaistelun auki. Mikkelissä juhlittiin myös kauden ensimmäistä Suomen mestaria.

SM1-luokassa nähtiin värikäs aamulenkki, jossa Mikkelin nopeat tiet koituivat kohtaloksi monellekin autokunnalle. Teemu Asunmaa (AlavUA) ajoi risteyksen pitkäksi ja joutui hakemaan vauhtia pellon puolelta.

Mestaruuskamppailussa mukana oleva Egon Kaur rikkoi renkaan ja spinnasi toisella erikoiskokeella. Anssi Valkonen (AL-Härmä) puolestaan ajoi ulos ja joutui jättämään leikin kesken.

Kärkikamppailuun erottuivat näin Mikko Heikkilä (MäntsMK) ja Emil Lindholm (NHD). Lindholmin matka tyssäsi kuitenkin vaihdelaatikkovikaan kisan toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Heikkilän ei näin ollen tarvinut enää lopussa repiä ja varmisteleva ajokin riitti kauden avausvoittoon reilun 40 sekunnin turvin ennen kakkossijan perinyttä Juha Saloa (KaUA).

Salo otti Mikkelissä kauden ensimmäisen palkintopallisijoituksen tasaisen varmalla ajolla. Kolmanneksi nousi lopulta rengasrikon jälkeenkin Kaur, jonka kiri ei aivan riittänyt Saloa vastaan.

Voitolla Heikkilä piti SM1-luokan mestaruustaistelun vielä täysin avoimena, ja mestaruuteen on mahdollisuuksia teoriassa vielä neljällä kuljettajalla.

Lindholm johtaa luokkaa keskeytyksestä huolimatta kahdeksalla pisteellä ennen toiseksi noussutta Heikkilää. Kaur putosi nyt kolmanneksi pisteen päähän Heikkilästä, mutta omaa hänkin mahdollisuudet vielä mestaruuteen, kun viimeisessä osakilpailussa on tarjolla 1,5-kertaiset pisteet.

Teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen on myös Teemu Asunmaalla, jolla on kasassa 81 pistettä.

Hautamäki täysin ylivoimainen

SM2-luokassa Ville Hautamäki (JärvisUA) hallitsi tapahtumia, eikä antanut muille mahdollisuuksia. Pohjat päivän jokaiselle seitsemälle erikoiskokeelle ja sen myötä neljäs perättäinen luokkavoitto irtosi lähes kahden minuutin erolla. Hautamäki siirtyi samalla luokan pistejohtoon.

Luokkaa ennen Mikkeliä johtanut Miikka Vuokila (TorUA) kärsi rengasrikon kisan neljännellä erikoiskokeella ja joutui antamaan periksi voittokamppailusta.

Vuokila pääsi jatkamaan, mutta joutui lopulta keskeyttämään toiselle huoltotauolle. Vuokila jatkaa kuitenkin luokassa toisena loistavan alkukauden turvin.

Toiseksi ajoi Juha Pasanen (OUA), joka ajoi samalla parhaan suorituksensa SM-sarjassa ja vankisti samalla asemiaan luokan kolmantena. Jaakko Lavio (PR-Rac) täydensi luokan palkintopallin ollen kolmas.

Korhosen rengasrikko vesitti voittokamppailun – Joona voittoon

Lauri Joona (SAU) ja Roope Korhonen (LMM) kisasivat jälleen tiukasti uuden SM3-luokan voitosta. Kaksikko on vuorotellen voittanut kauden aiemmat kilpailut.

Mikkelissä ei nähty poikkeusta sarjalle, kun Joona paineli vuorostaan voittoon. Taistelu ykkössijasta sai dramaattisen käänteen kisan viidennellä erikoiskokeella, jossa Korhonen kärsi rengasrikon ja jäi lähes neljä minuuttia.

Kaksikon välillä on eroa seitsemän pistettä ennen viimeistä kilpailua.

Syntymäpäiväsankari Hokkala varmisti Suomen mestaruuden näytöstyyliin

Henri Hokkalan (AL-AKU) lento ei loppunut Mikkelissäkään. Kauden viides perättäinen voitto sinetöi mestaruuden tikkakoskelaiselle jo ennen Kouvolan finaalikisaa.

Hokkalamaiseen tyyliin voittoa ei lähdetty varmistelemaan ja maalissa Hokkala naulasi jo kauden toisen Suomen mestaruuden tililleen, kun viikko takaperin varmistui jo Rallisprintin Juniorien Suomen mestaruus.

Luokassa nähtiin kovaa katoa kisan toisella lenkillä, kun kärkitaistossa mukana olleet Kristian Nieminen (Toiv. AUK) ja Benjamin Korhola (VihUA) kärsivät rengasrikot. Myös Jooa Iivari (KorUa) ja Yuki Yamamoto joutuivat jättämään leikin kesken.

Toiseksi ajoi tasaisen päivän päätteeksi Niko Patajoki (TeisUA) perimällä toisen sijan muiden jäädessä tien varteen.

Kyseessä on Patajoen ensimmäinen palkintokorokesijoitus SM-sarjassa. Niin ikään ensimmäisen palkintopallisijoituksen otti myös Toyotan junioriohjelman japanilaissuojatti Nao Otake, joka ajoi kolmanneksi uransa toisessa SM-rallissa.

Taistelu himmeimmistä mitaleista tullaan käymään Kristian Niemisen ja Tshekin EM-rallissa tänä viikonloppuna samaan aikaan kilpailleen Toni Herrasen (KR-TEAM) kesken.

Pensaalle neljäs perättäinen voitto

SM5-luokan kärkikaksikolle Jere Pensakselle (LaihUA) ja Leevi Lassilalle (KvanUA) ei löytynyt vastustajaa Mikkelissä ja kaksikko taistelikin aiemmista osakilpailuista tuttuun tyyliin kahdestaan voitosta.

Pensas oli kuitenkin kolmen edellisen kilpailun tapaan vahvempi maalissa ja voitto irtosi lopulta 12,5 sekunnin erolla Lassilaan.

Kolmannelle sijalle nousi Tomi Tikkinen (LMM), joka oli maalissa reilun puolitoista minuuttia Pensasta perässä.

Pensaan ja Lassilan välinen piste-ero on 12 pistettä Pensaan eduksi ennen kauden viimeistä osakilpailua, joten mikäli Lassila mielii mestariksi on Pensaan oltava korkeintaan kolmas Lassilan voittaessa.

Mikkelissä neljänneksi ajanut Walle Pajuoja on kolmantena, mutta eroa kärkeen on jo lähes 60 pistettä.

Ralli SM-sarjan kauden 2022 viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 30.9.-1.10.

SM Ralli Mikkeli: Alustavat tulokset

SM1-luokka

1. Mikko Heikkilä 51:12,7
2. Juha Salo +43,5
3. Egon Kaur +45,4

SM2-luokka

1. Ville Hautamäki 56:10,4
2. Juha Pasanen +1:50,7
3. Jaakko Lavio +5:24,2

SM3-luokka

1. Lauri Joona 53:23,1
2. Roope Korhonen +6:07,6

SM4-luokka

1. Henri Hokkala 55:57,5
2. Niko Patajoki +1:30,3
3. Nao Otake +2:07,8

SM5-luokka

1. Jere Pensas 1:00:23,7
2. Leevi Lassila +12,5
3. Tomi Tikkinen +1:34,1

SM-luokkien alustava pistetilanne 6/7 osakilpailua

SM1-luokka

1. Emil Lindholm 104 p
2. Mikko Heikkilä 96 p
3. Egon Kaur 95 p

SM2-luokka

1. Ville Hautamäki 118 p
2. Miikka Vuokila 100 p
3. Juha Pasanen 80 p

SM3-luokka

1. Roope Korhonen 138 p
2. Lauri Joona 131 p
3. Jussi Lindberg 46 p

SM4-luokka

1. Henri Hokkala 125 p*
2. Kristian Nieminen 83 p
3. Toni Herranen 70 p

*Varmisti Suomen mestaruuden

SM5-luokka

1. Jere Pensas 125 p
2. Leevi Lassila 113 p
3. Walle Pajuoja 67 p

Tiimit

1. Printsport Junior Team 269 p
2. Co-Motorsport 261 p
3. Printsport 199 p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän