Jari Huttunen jahtaa jälleen voittoa SM-rallissa — Janni Hussi debytoi Heikki Kovalaisen kanssa

Kauden avauksessa ennen penkkaan ajautumista SM1-luokan voitossa pitkään kiinni ollut Jari Huttunen on mukana myös Kuopiossa. Vaikka kiuruvetisen tavoitteet ovatkin enemmän MM-sarjan puolella, olisi Kuopiossa hyvä saada kunnon tulos alle ennen Ruotsin MM-rallia.

– SM-sarjassa on todella kovia kilpailijoita ja laadukkaita kisoja. Viikonlopuksi lupailee pakkaskelejä, joten kunnon talviralli on taas tulossa. Rovaniemen vauhti tuntui hyvälle, joten muuta tavoitetta ei voi olla kuin kärkipaikka lauantai-iltana, Huttunen kertoo Facebook-sivullaan.

Luokan johdossa Savon sydämeen saapuu Teemu Asunmaa, joka taisteli konkari Juha Salon kanssa voitosta aina viimeisille metreille saakka. Reilun sekunnin päähän Asunmaasta jäänyt Salo sai Rovaniemellä hienon onnistumisen mutta nälkää riittää varmasti Kuopioonkin.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Kuopiossa tullaan näkemään myös Skodan uuden Fabia RS Rally2 -auton Suomen debyytti. Eero Räikkösen luotsaama Printsport ilmoitti viikonloppuna, että Ruotsin MM-ralliin valmistautuva Saudi-Arabian Rakan Al-Rashed nähtäisiin huippuodotetun auton ohjaksissa. Myös Toni Gardemeisterin kipparoima TGS Worldwide on saamassa auton viivalle jo Kuopion SM-ralliin. Kyseistä yksilöä tulee käskyttämään sarjakärki Asunmaa.

Ison mielenkiinnon tarjoaa myös numerolla 11 starttaava kilpailupari Heikki KovalainenJanni Hussi. Kovalainen ajoi vielä Rovaniemellä Jari-Matti Latvalan vierestä tutun Miikka Anttilan kanssa mutta loppukauden kilpailuissa vierellä istuu siis radiojuontajanakin kunnostautunut Hussi.

Sunnuntaina Ylen Urheilustudiossa vieraillut autokunta odottaa jännityksellä ensimmäistä yhteistä ralliaan.

– Tottakai hiukan jännittää. Jännitti itse asiassa jo Tunturissa, vaikka kyydissä oli maailman kokenein kartanlukija. Mutta on sitten ainakin aistit hereillä, Kovalainen kertoi Ylen haastattelussa.

– Mua jännittää ihan hirveästi, on koko viikon jännittänyt. Olen katsellut Heikin ja Miikan incar-videoita Tunturista, tehnyt omia muistiinpanoja ja harjoitellut nuottia. Kovasti tässä on yritetty siis treenata, Hussi komppasi.

SM2-luokkaan lisää kovia nimiä

Kauden toisessa osakilpailussa myös SM2-luokan panokset kovenevat. Johdossa on Tunturin voittaja Benjamin Korhola, joka saa vastaansa kaksi uutta luokkadebytanttia. Viime vuonna SM-sarjassa debytoinut Jesse Kallio ja saman luokan hopeamitalisti Kristian Nieminen aloittavat kautensa Kuopiosta ja lyövät oman lusikkansa soppaan taistelussa kärkisijoituksista.

Nieminen ajoi viime vuoden loppupuolella ensimmäisten joukossa testiä Renaultin uudella Clio Rally3-autolla, joka olisi vasta toinen kyseisen luokituksen auto M-Sportin Puolan tehtaan rakentaman Ford Fiestan lisäksi.

Niemisen tavoin myös Kallio ajaa Kuopiossa ensimmäistä kertaa nelivetoautolla SM-sarjassa.

Henri Hokkala oli Tunturissa ainoa, joka pystyi Korhoselle panemaan kampoihin. Käynti penkassa pilasi kuitenkin Hokkalan mahdollisuudet taistella voitosta. Epäonnistuminen Rovaniemellä on varmasti nollattu ja tähtäimet asetettu Kuopion keskimmäiselle korokkeelle.

Pensas debytoi SM3-luokassa

Viime vuonna V1600-luokan Suomen mestaruuden näytöstyyliin voittanut Jere Pensas hyppää luokkaa ylemmäs ja aloittaa kautensa Kuopiosta allaan Rally4-luokan Fiesta. Vaikka kokemus autosta on vielä vähäinen, sopii kuitenkin olettaa, että laihialainen on lähellä kärkeä heti ensimetreistä saakka.

Justus Räikkönen puolestaan debytoi luokassa Rovaniemellä ja otti heti ensimmäisessä kisassaan luokkavoiton.

Tunturissa ongelmista kärsineet mutta toisaalta myös vauhtikapasiteettinsa osoittaneet Tuomas Välilä ja Leevi Lassila ovat varmasti kovia myös Kuopiossa nyt kun pelit on saatu taas iskuun.

Kauppinen hakee tuplaa SM4-luokassa

SM4-luokassa suosikin viittaa harteillaan pitää vasta 16-vuotias Tuukka Kauppinen. Kauppinen oli täysin ylivoimainen kauden avauksessa ja itseluottamustasot on saatu sitä myöten tappiin.

Kauppisen jälkeen pisteissä toisena ja kolmantena olevat Tomi Tikkinen ja Raoul Dahlqvist tarjoavat Kauppiselle kovimman haasteen. Pistekärjen takaa voittoa jahtaa Rovaniemellä hyvässä vauhdissa ollut Ville Vatanen, jonka matka keskeytyi tekniseen vikaan kauden avauksessa.

Löytyykö Hautamäelle pysäyttäjää Savossa?

SM5-luokassa Ville Hautamäki oli totutun vahva heti Rovaniemellä napaten suurimman pistepotin. Uuden kartanlukija Toni Raiskin kanssa kauteen startannut Mitsubishi-pilotti on tyytyväinen yhteistyön ensimetreihin.

Luokan kolme perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Hautamäki uskoo, että haaste kovenee Kuopiossa.

Hautamäen kovimmat haastajat tulevat kolmikosta Konsta Saarinen, Arttu Lähdeniemi ja Miikka Vuokila. Ulkomaisia vieraita edustavat Ukrainan Serhii Potiiko sekä Viron Roland Murakas.

IsoValkeinen SM-Rallissa ajetaan tulevana lauantaina 4.2. yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille mittaa kertyy vajaat 95 kilometriä. Kilpailua voi seurata jälleen Moottoriurheilu TV:n YouTube-livelähetyksen välityksellä. Tulospalvelu, GPS-seuranta ja väliajat löytyvät sarjan verkkosivuilta osoitteesta rallism.fi.

WRC-kuljettajat Esapekka Lappi ja Takamoto Katsuta kohtaavat Kuopion SM-rallissa

Rallicrosskuljettaja Niclas Grönholm mukaan rallin SM-sarjaan

WRC: Jesse Kallio uudella autolla MM- ja SM-ralleihin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän