Pohjois-Suomessa ajetaan huonommilla talvirenkailla kuin pääkaupunkiseudulla

Rengas- ja autonhuoltopalveluita tarjoavan Vianorin keräämästä rengasdatasta selviää, että lähes 90 prosentilla suomalaisista on tänä talvena autossaan hyväkuntoiset talvirenkaat. Ympäri maata toimiva ketju mittasi loka-joulukuussa kymmenien tuhansien asiakkaidensa autojen alle laitetut renkaat.

Vianorin rengasmittausten tulokset ovat turvallisuutta arvostaville teillä liikkujille huojentavaa luettavaa: koko Suomessa mitatuista talvirenkaista 86,3 prosenttia oli hyväkuntoisia, eli niiden urasyvyys oli yli kuusi millimetriä.

Renkaiden kunnon tarkastaminen silmämääräisesti voi olla epäluotettavaa, mutta digitaalisilla laitteilla mittatulos on tarkka. Mittauksesta myös saa halutessaan omaan älypuhelimeen selkeän raportin renkaiden kunnosta.

Pääkaupunkiseudulla parhaat renkaat

Lain mukaan talvirenkaassa on oltava urasyvyyttä vähintään 3 millimetriä, mutta Autonrengasliiton mukaan esimerkiksi sohjokelillä tarvitaan kuitenkin reilusti syvemmät urat.

Siksi Vianor kehottaa seuraamaan erityisesti sellaisten renkaiden kuntoa, joissa urasyvyyttä on alle viisi millimetriä. Mitatuista renkaista tällaisia oli vain 2,5 prosenttia. Renkaista 11,2 prosenttia oli kohtalaisessa kunnossa.

Vianorilla on 63 palvelupistettä ympäri Suomea, joten tietoa autojen alla tällä hetkellä pyörivien renkaiden kunnosta on kerätty kattavasti koko maasta.

Yllättäen Pohjois-Suomessa oli suhteellisesti eniten renkaita, joiden urasyvyys oli alle 5 millimetriä – tällaisia oli siellä mitatuista renkaista 3,9 prosenttia. Vertailun vuoksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla yhtä kuluneilla renkailla ajeli vain 1,9 prosenttia.

Vianor mittaa renkaat SnapSkanilla, joka on Nokian Renkaiden ja Vianorin kehittämä maksuton palvelu. SnapSkan-palvelu on kaikkien Vianoreiden lisäksi saatavilla myös muutamissa parkkihalleissa, joissa renkaiden tarkastus onnistuu nopeasti ja vaivattomasti esimerkiksi ostosreissun yhteydessä. Lähimmän SnapSkan-pisteen sijainnin voi tarkistaa osoitteesta snapskan.fi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here