Patrik Pasman voittotili Aasian F3-sarjassa aukesi

Asian F3 Championship -sarjassa australialaisessa Evans Grand Prix -tiimissä kilpaileva Patrik Pasma ajoi kauden ensimmäiseen voittoonsa lauantaina Dubai Autodromella.

Toisesta lähtöruudusta kisaan startannut Pasma haastoi kisan johtajaa Kush Mainia ensimmäiset kierrokset, mutta sopivaa ohituspaikkaa ei ilmaantunut.

Turva-auton poistuttua radalta Pasma sai erinomaisen uusintalähdön eikä aikaakaan kun Pasma siirtyi kisan kärkeen. Vähän tämän jälkeen radalle otettiin jälleen turva-auto, jonka perässä ajettiin sitten ruutulipulle asti.

Kisan jälkeen Pasma oli tyytyväinen.

– Olen tosi tyytyväinen tästä voitosta sekä omasta että tiimin puolesta. Voitto on tiimille ensimmäinen tässä sarjassa.

Pasma oli erinomaisessa vauhdissa koko viikonlopun. Vapaissa harjoituksissa Pasma kellotti nopeimman kierrosajan, ja vaikka aika-ajot eivät menneet aivan yhtä vauhdikkaasti, olivat lähtöasetelmat viikonlopun kisalähtöihin herkulliset.

Perjantaina ajetussa ensimmäisessä kisassa Pasma sai erinomaisen lähdön ja nousi seitsemännestä lähtöruudusta kolmanneksi. Tuon sijoituksen hän piti ruutulipulle saakka, mutta harmittava aikasakko pudotti hänet tuloslistalla neljänneksi.

Sunnuntain kisaan Pasma starttasi neljännestä ruudusta. Jo kisan alussa hän nousi yhden sijan. Kisa oli varsin rikkonainen, ja 30 minuutin aikana kilpailussa nähtiin niin keltaiset kuin punaiset liput. Kun kisa pääsi jatkumaan, Pasmalla oli muutama hyvä yritys nostaa sijoitusta. Ne jäivät yrityksiksi, ja loppusijoitus siis kolmas.

Kauden aiemmat osakilpailut eivät ole aivan sujuneet toivotulla tavalla. Pasma on kolkutellut kolmen kärkeä useasti, mutta on kärsinyt niin tekniikkamurheista kuin huonosta tuuristakin.

Katso tästä muita juttuja Patrik Pasmasta.

Ja onpa mukaan mahtunut myös pari omaa ajovirhettäkin. Kauden kolmannessa osakilpailussa Pasma joutui myös vaihtamaan autoa aiemmassa ilmenneen vian vuoksi.

Menestyksekäs viikonloppu nosti Pasman sijoitusta sarjapisteissä. Ennen kauden päätöstä Yas Marinan radalla Pasma on ainoastaan 10 pisteen päässä neljännestä sijasta.

20-vuotias Patrik Pasma on kautta aikain ensimmäinen suomalaiskuljettaja Aasian F3-sarjassa. Sarja viedään tänä talvena läpi poikkeuksellisen nopeassa ja tiiviissä aikataulussa.

Ensimmäinen osakilpailu ajettiin tammikuun lopussa ja siitä seuraavien neljän viikon aikana pisteistä ajetaan yhteensä 15 osakilpailussa. Sarjan viides ja viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Yas Marinan radalla Abu Dhabissa.

https://www.f3asia.com/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!