F3 Regional: Patrik Pasma onnistui hyvin tiimivaihdon jälkeen

F3 Regional EM-sarjan kuudes osakilpailu ajettiin viikonloppuna Spa-Francorchampsin moottoriradalla Belgiassa.

Patrik Pasmalle kisaviikonloppu oli ensimmäinen tiimivaihdon jälkeen. Oululainen ajoi lauantaina kaatosateessa viidenneksi, ja pistetili kasvoi myös sunnuntain kisasta.

Formula Regional European Championship -sarjan kuudenteen osakilpailuviikonloppuun otettiin varaslähtö jo keskiviikkona ajetuilla testeillä.

Testit olivat Pasmalle normaalia tärkeämmät, olihan ne ensimmäiset uudessa tiimissä ja uudella autolla.

Testit sujuivat erittäin hyvin ja Pasma kellotti yli 30 auton joukossa viidenneksi nopeimman kierrosajan. Tämä tiesi hyvää tulevaa kisaviikonloppua ajatellen.

– Auto on aika lailla erilainen. Sain keskiviikkona hyvää tuntumaa ja arvokkaita testikilometrejä. Oltiin koko ajan TOP5 -vauhdissa, kertoi pari viikkoa sitten ART Grand Prix -tiimiin siirtynyt Pasma testien jälkeen.

Perjantain testisessiot saatiin ajaa kuivalla radalla, mutta lauantaina taivas repesi ja sadetta riitti. Pitkä kisapäivä alkoi kahdella aika-ajolla, joissa ratkaistiin lähtöjärjestys kisalähtöihin. Vaikka Spa kuuluu Patrikin suosikkiratoihin, ei hänellä ollut aiempaa sadekelin kokemusta radasta.

Lauantai-illan kisalähtöön Pasma starttasi kymmenennestä ruudusta. Sade yltyi lämmittelykierroksen aikana, ja useat tiimit, myös ART GP, vaihtoivat autoihinsa sadekelin renkaat vielä lähtöruudukossa.

Pasma sai erinomaisen lähdön ja nousi peräti viisi sijaa. Tuon sijoituksen hän piti ruutulipulle saakka ollen samalla kisan paras ART GP-tiimin kuljettaja.

Sunnuntain kilpailuun Patrik starttasi ruudusta 13. Kolmenkymmenen minuutin aikana radalla nähtiin kiivasta kilvanajoa pistesijoituksista sekä tiukkoja ohituksia ja läheltä piti -tilanteita.

Pasma nousi pari sijaa yhdenneksitoista ja koska tuloslistalla ylemmäksi sijoittunut kuljettaja ei ollut oikeutettu pisteisiin, kirjautti Patrik tililleen yhden sarjapisteen.

Sarjapisteissä Patrik Pasma kohensi asemiaan yhdeksänneksi. Seuraava osakilpailu oli tarkoitus ajaa elokuun alussa Nürburgringin radalla, mutta tulvakatastrofin vuoksi kisa on siirretty ajettavaksi myöhemmin muualla.

Kilpailun tulokset ja sarjapistetilanne löytyvät sarjan kotisivuilta osoitteesta https://formularegionaleubyalpine.com/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here