Selvitys: Sähköauto ei vielä kiinnosta suomalaisia

Suomalaiset suhtautuvat nuivemmin sähköautoiluun kuin autoilijat länsimaissa keskimäärin. Tämä ilmenee autoleasingyhtiö LeasePlanin yli 5400 autoilijaa koskevasta tutkimuksesta, todetaan LeasePlanin tiedotteessa.

Tutkimuksen autoilijoista 28 prosenttia kertoo, että heidän seuraava autonsa on sähköauto. Suomalaisista näin ilmoittaa joka viides eli 20 prosenttia.

Kyselyyn vastaajista 39 prosenttia kertoo, ettei hanki sähköautoa seuraavaksi. Suomessa näin ilmoittaa 49 prosenttia vastaajista. Vain Saksassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa suurempi osa autoilijoista empii sähköauton hankintaa.

– Kotilatausmahdollisuuksien lisääminen on keskeinen tekijä, jolla voimme nostaa suomalaisten kiinnostusta sähköautoilua kohtaan. LeasePlan tuo kevään aikana tähän oman ratkaisunsa, LeasePlan Finlandin toimitusjohtaja Petteri Pihlas sanoo tiedotteessa.

Asenteet sähköautoilua kohtaan ovat positiivisemmat kuin hankinta-aikeet. Vastaajista 65 prosenttia ilmoittaa suosivansa päästötöntä sähköautoilua ja 44 prosenttia kertoo, että heidän mielipiteensä sähköautoa kohtaan ovat kohentuneet kolmen viime vuoden aikana. Suomessa prosentit ovat jokseenkin samat (62 % ja 42 %).

Edulliset käyttökulut houkuttavat

Sähköautoilun hankintaa edistää vastaajien näkemys, että sähköautojen käyttö tulee halvemmaksi kuin polttomoottoriautojen käyttö (47 %). 46 prosenttia kertoo syyksi sähköautojen pienet hiilidioksidipäästöt.

Sähköautojen korkea hinta on niiden hankintaa eniten hidastava syy (57 %). Riittämätön määrä yleisiä latauspisteitä on seuraavaksi tärkein (35 %) hankinnan este. 34 prosentille tutkimukseen osallistuneista sähköautojen rajallinen kantama ehkäisee sähköauton hankintaa.

– Sähköautojen korkea hankintahinta nostaa leasingin suosiota sähköautojen hankintamuotona, Pihlas sanoo.

Tiedot käyvät ilmi LeasePlanin sähköautoilua ja autoilun vastuullisuutta koskevasta selvityksestä, johon haastateltiin yli 5400 autoilijaa 22 maassa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

  1. Automaita Saksaa ja Usaa ei kiinnosta. Eipä ihme. Mikä taho laskee myös ydinvoiman ja muun sähköntuotannon kustannukset ja ympäristövaarat? Nyt ikäänkuin ydinvoima alkaa 0:sta ilman että usein vuosikausia pitkäksi menneet investoinnit kaikkinensa lasketaan mukaan. Myöskään ydinvoiman monipuolisen kuolettavaa vaaratekijää ei ole näkynyt laskettavan. Akkuteollisuus valtava tuntematon monine luontoa ja ihmisiä riistävänä tekijänä. Voi ollakin vertailuja tehtyinä muttei julkistettuina. Olkaa hyvä tämä media ja esittäkää ko.laskelmat. Nyt sähkö pääsee liian helpolla ja saadaan näyttämään paremmalta kiireen markkinoinnin tähden. Kansannaista ja -miestä ei vielä kiinnosta kalliit sähköautot. Periaatteessa kaikki luontohyvä kiinnostaa ihmisiä,mutta oman rahan laitto ei piiiiitkäään aikaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän