F3-sarja: Vaihteleva keli hankaloitti Patrik Pasman kisaa Mugellossa

F3 Regional EM-sarjan neljäs osakilpailu ajettiin viikonloppuna Italian Mugellossa.

Jo etukäteen osattiin odottaa tapahtumarikkaita kisoja, olihan edessä sääennusteen mukaan kauden ensimmäinen sadeviikonloppu. Ja kuten pari viikkoa sitten ajettu F1-osakilpailukin osoitti, Mugellon radalla sattuu ja tapahtuu.

KIC Motorsport -tiimissä kilpailevalle Patrik Pasmalle Mugello oli uusi tuttavuus.

– Mugellon rata vaikuttaa ihan hyvältä. Siellä on nopeita mutkia ja mutkia mutkien perään niin, ettei oikein ehdi hengähtää missään välissä, kertoi oululainen 20-vuotias Pasma ennen kisaviikonloppua.

Torstaina ajetut testit ja perjantain vapaat harjoitukset menivät enimmäkseen rataan tutustumisessa. Lauantaina alkoikin sitten sade, joka vaikeutti menoa yllättävän paljon.

– Aika-ajoissa ei saatu nopeaa kierrosta ajettua ratatapahtumien vuoksi eikä auto toiminut ekassa kisalähdössä toivotusti. En saanut renkaisiin yhtään lämpöä, ja tuntuma oli kuin olisi jäällä ajanut, kertoi pettynyt Pasma, jonka sijoitus oli kahdeksas.

Sunnuntain ensimmäinen kisan käsikirjoituksen hoitivat luontoäiti ja varikkopysähdykset. Kolmenkymmenen minuutin kisan aikana keli ehti muuttua poutaisesta rankkasateeksi ja takaisin aurinkoiseksi, ja sen mukaisesti kilpailijat kävivät vaihtamassa renkaita. Viidennestä lähtöruudusta startannut Pasma lähti kisaan sadekelin renkailla.

– Kun keli näytti poutaantuvan ja rata kuivuvan, ajoin varikolle ja vaihdettiin renkaat. Kierros sen jälkeen alkoi rankkasade, joten renkaat piti jälleen vaihtaa. Nämä kaksi pysähdystä maksoivat meille lähes puolitoista minuuttia ja monta sijoitusta, harmittelee yhdeksänneksi sijoittunut Patrik Pasma.

Kolmas kisa päästiin ajamaan tasaisissa olosuhteissa. Viidennestä ruudusta kisaan lähtenyt Pasma ohitti tiimikaveri Konsta Lappalaisen 18 minuutin ajon jälkeen, ja ajoi ruutulipulle neljäntenä.

– Tämä oli maksimisijoitus meidän autolla ja vauhdilla. Toivottavasti Monzassa, joka on entuudestaan tuttu rata, on parempi kyyti.

Sarjapisteistä kilpaillaan seuraavan kerran kahden viikon päästä Monzassa.

F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 24 kilpailustarttia. Sarja käynnistyi heinä-elokuun vaihteessa Italian Misanosta ja päättyy joulukuussa itsenäisyyspäivän viikonloppuna Vallelungan moottoriradalle Italiaan. Sarjan kotisivut, jossa mm. kilpailukohtaiset tulokset sekä sarjapisteet, löytyvät osoitteesta http://www.f3regional.com/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!