Päivän Löytö: Toyota Land Cruiser — se aito vihreä siirtymä, joka ei pilaa budjettiasi!

Arvoisa lukija. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Varsinkin sähköenergian hinnoissa on poliittista nousupainetta, ja kaikilla muilla, vähemmän sähköstä riippuvaisilla kansalaisilla on muuten vain vähän jännää, ilmeisesti sympatiasyistä.

Päivän löytömme on laite, joka takaa perillepääsysi 39:n vuoden kokemuksella, riippumatta siitä tuuleeko, paistaako, vaiko eikö kumpaakaan.

Kuva: AtenAuto.

Kyseessä on Toyotan järeämmän laidan kulkine, varustettuna 4:n litran dieselmoottorilla, joka voittaa hiilidioksidin tuottamisessa varmaan parikin sauvakävelijää kilometrin taipaleella. Lieneekö Land Cruiser nyt sitten hiilineutraali, jos kyydissä on kaksi sauvakävelijää?

Tämä vuosimallin 1983 Land Rover on läpikäyty, ja päivitetty samalla kunnioittamaan nykyajan henkeä niin varusteiden, kuin ulkovärinkin osalta.

Katso tästä muut Päivän löydöt.

Päivän kohdeyksilö on varustettu järeähköillä maastorenkailla joilla etenet hankalassakin maastossa hyvin pitkälle – mahdollisesti niin pitkälle, kunnes jäät jumiin.

Tämän jälkeen matkaa taitetaan seuraavat metrit etupuskuriin integroidun vinssin avustamana.

Kuva: AtenAuto.

Mikäli joudut ylittämään Suomenlahtea matalamman vesistön, ei hätää; autosta löytyy myös snorkkeli, joka takaa moottorin ilmansaannin, vaikka päivittämätön navigaattorisi vuosituhannen alusta opastaisikin sinut seuraavaan osoitteeseen vajaa pari metriä syvää joenuomaa pitkin.

Kuva: AtenAuto.

Tätä autoa ei sähköpula paina; niin pitkään kuin tankissa on edes jotain suurin piirtein palavaa nestemäistä materiaalia (älä laita tämänkään tankkiin polttopuita), etenee matkasi vääjäämättä kohti määränpäätä. Toyotan koeteltu, ja toimivaksi todettu moottoritekniikka on ajalta, jolloin miehet olivat rautaa ja laivat puuta. Tästä syystä korjaustoimenpiteiden varalle riittää suurin piirtein leka, sorkkarauta, ilmastointiteippi, rautalankarulla, jakoavain, käynnistyskaapelit, sekä ripaus tee se itse- asennetta.

Kuva: AtenAuto.

Tässä pelastuskapselissa on tilaa kahdelle matkustajalle, sekä anoppivainaan jäämistölle – tai hirven ruholle. Niin, voisihan tämä auto olla hirvimiehen unelmakin. Auto on nimittäin rekisteröity kahdelle, joten muuta kuljetuskapasiteettia on isossa, etenemiskykyisessä autossa reilusti.

Autoa myy Helsingissä autoliike AtenAuto Oy

Katso lisäkuvat, video ja hintatiedot seuraavasta linkistä:

https://www.nettiauto.com/toyota/land-cruiser/12895660#yritys=2309647

 

3 KOMMENTIT

  1. Paskatraktorin kosto. Tuollaisen perässä ei kannata ajaa, sylkee paskaa kuin höyrylaiva höyhentyyny boilerissa!

  2. Arvoisa toimittaja ei erota land cruiseria land roverista. Aika surkeaa. Noh, nämähän on niitä autoja jotka toimii vielä ydinsodan jälkeen. Onneksi on Land Cruiser

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän