Naisenergiaa mukaan Päijänteen ympäriajoon

Päijänteen ympäriajo starttaa ensi lauantaina, ja mukana kilpailussa on taas niin maailmanluokan kuskeja kuin ensi kertaa Päitsille itseään haastamaan lähteviä harrastajia.

Legendaarinen kaksipäiväinen endurokilpailu ajetaan 84. kerran, ja se toimii samalla SM-osakilpailuna. Yleiskilpailun voitosta kamppailee moni tuttu nimi, mutta haastajien joukossa nähdään tänä vuonna myös vahva naisedustus.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Vuoden 2018 Euroopan mestari ja World cup -voittaja Sanna Kärkkäinen oppi ajamaan mopolla 3,5-vuotiaana.

Silloin tytön jalat eivät vielä edes yltäneet maahan, mutta vuosien saatossa saavutusten lista on kasvanut pitkäksi ja tällä hetkellä 24-vuotiaana hän on maailman nopein naisendurokuski. Kuluneen vuoden aikana hän on myös haastanut kotimaassa mieskuskeja B-luokassa.

Katso myös tämä: Näin hurjaa ”Päitsin” meno oli 1950-luvulla, ja yleisöä oli pilvin pimein

– Haaveeni on Päitsillä B-luokan voitto, jos kaikki menee nappiin. Talviajaminen ei ole koskaan ollut vahvuuteni, mutta tänä talvena sekin on alkanut sujua, viime vuosina ajamisessa huimasti kehittynyt nainen komentoi.

Tulevan Päitsin ajo-olosuhteet jännittävät monia kuskeja. Etelä-Suomen lumitilanne ei ole enää yhtä hyvä kuin alkutalvesta.

– Täytyy toivoa, että pakkaset pitäisivät Päitsiin asti, jotteivät reitit muuttuisi reikäisiksi eli lumi ja jää alkaisivat menemään puhki, Kärkkäinen pohdiskelee.

Endurossa Kärkkäisen mielestä parasta on se tunne, minkä ajamisesta saa sekä se, että aina voi asettaa uusia tavoitteita ja ylittää itsensä.

– Päitsi on kilpailuna kiehtova pitkine ajopäivineen, ja lähden innolla mukaan nyt toiselle Päitsilleni! Kuntoni on hyvä ja olen tasainen ajaja, ja pahin vastustajani Päitsillä olen minä itse. Olen talvikisoissa jännittänyt paljon ja epäillyt omia taitojani. Yritän psyykata itseäni nyt Päitsille ja saada uskoa itseeni.

Reitti, aikataulu ja kisainfo

Historian 84. Päitsi ajetaan ensi viikonloppuna 16.-17.3.2019, ja osallistujia on yli kaksisataa. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä, ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä.

Yleiskilpailun voittaja kruunataan aiemmista parista vuodesta poiketen tällä kertaa Lavangon moottorikeskuksella Vantaalla.

Ensimmäiset kilpailijat starttaavat lauantaina kello 8.01 ja sunnuntaina kello 8.31.

Sunnuntaina Vantaan Lavangon moottorikeskuksella on koko perheen tapahtuma kello 11 alkaen.

Erilaiset näytöskilpailut tarjoavat vauhtia siihen asti, kunnes ensimmäiset Päitsin kipailijat saapuvat tapahtuma-alueellla sijaitsevalle Päitsin viimeiselle maastokokeelle noin klo 15.30.

Päivä huipentuu Päitsin voittajan julkistamiseen kello 17 aikaan. Tapahtuma on maksuton.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!