Autotoday 10 vuotta sitten: ”Renault-Nissan haluaa sähköautojen latausverkoston Britanniaan”

Tällaista puuhattiin jo kymmenen vuotta sitten. Tässä jutussa ehkä merkittävää on se, että taksiyhtiö Green Tomato Cars on vielä voimissaan.

Taksiyhtiö Green Tomato Cars tarjoaa tänä päivänä päästötöntä taksipalvelua Toyota Mirai -vetyautoilla ja Tesla Model S -sähköautoilla. Lisäksi yhtiöllä on käytössään polttomoottoriautoja.

Renault-Nissan haluaa sähköautojen latausverkoston Britanniaan

Renault-Nissan -allianssi on sopinut yhteistyöstä britannialaisen päästöttömän liikenneinfrastruktuurin rakentamiseen erikoistuneen Elektromotiven sekä maailman johtavan ympäristöystävällisten taksipalveluiden tarjoaja Green Tomato Carsin kanssa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Elektromotiven ja Greentomatocarsin kanssa solmitut sopimukset ovat osa Partnership for Zero-Emission-Mobility -projektia, jonka tavoitteena on edistää sähköautojen latausverkkojen lisäämistä kaupungeissa ja lisätä sähköajoneuvojen käyttöä maailmanlaajuisesti.

Sopimusosapuolet tutkivat sähköautojen käytön yleistymistä edistäviä keinoja ja jakavat tietoa sähköautojen kehityksestä ja energialähteistä maailmanlaajuisesti.

Renault-Nissan -allianssin ja Elektromotiven yhteistyö tulee sisältämään myös koulutusohjelmia ja erilaisten sähköautojen ostajia houkuttelevien kannustimien kehittämistä. Green Tomato Carsin kanssa allianssi haluaa edistää sähköautoilua Lontoossa ja luoda kattavan latausverkoston kaupunkiin.

Allianssi toimittaa sähköautot molempien yhteistyökumppaneiden tarpeisiin: Infrastruktuurin kehittämisen lisäksi Elektromotive ostaa tai vuokraa Renault-Nissan -allianssin rakentamia sähköautoja.

Lontoolainen taksiyhtiö Green Tomato Cars ottaa niin ikään käyttöönsä Allianssin sähköautoja.

Juttu oli Autotodayssa 12.3.2009

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän