Legendaarinen Päijänteen ympäriajo ajetaan taas maaliskuussa, mutta ilman yleisöä

Vuonna 1927 ensimmäistä kertaa ajettu Päitsi ajetaan nyt 85. kerran. Kilpailu on jätetty ajamatta ainoastaan sotavuosina sekä 2020 koronan takia.

Energiakriisin vuoksi vuonna 1974 moottoriurheilutapahtumat kiellettiin, mutta tällöin Päitsi sai erityisasemansa vuoksi poikkeusluvan.

– Kilpailu järjestetään viranomaissuosituksia tiukasti noudattaen ja terveysasiat edellä ja tämän vuoksi emme voi päästää yleisöä kilpailun maastokokeille, toteaa kilpailunjohtajana toimiva ja järjestävää seuraa Helsingin Moottorikerhoa edustava Martti Ketelä.

Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan viikonloppuna 20.-21.3.2021. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä. Maali sijaitsee Vantaan Vahtikeskuksessa.

A- ja B -luokille Päitsi on SM-osakilpailu. Kilpailun reitti kulkee lauantaina seuraavasti: Heinola-Asikkala-Evo-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Luhanka-Joutsa-Hartola-Sysmä-Heinola.

Sunnuntain reitti: Heinola-Nastola-Lahti-Hollola-Orimattila-Mäntsälä-Järvenpää-Tuusula-Kerava-Vantaa.

Koko reitin pituus on noin 700 km. Koska kilpailu ajetaan ilman yleisöä, tarkkaa kilpailureittiä ja aikataulua ei julkisteta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here