Päijänteen ympäriajoon melkein 200 osallistujaa

Ensi viikolla ajettavalle legendaariselle Päijänteen ympäriajolle on ilmoittautunut 198 osallistujaa. Koronan aiheuttamat poikkeukselliset olosuhteet eivät ole siis karkottaneet kilpailijoita.

Kilpailun järjestäjät ovat tehneet kaikkensa, jotta Päitsi voidaan järjestää turvallisesti vallitsevissa olosuhteissa.

Peräti 85. Päijänteen ympäriajo ajetaan jälleen 20.-21.3.2021. Vuonna 2020 Päitsiä ei ajettu koronan takia, ja tänä vuonna Päitsi ajetaan poikkeuksellisesti ilman yleisöä.

Kilpailunjohtaja Martti Ketelä painottaa, että yleisön on kunnioitettava tätä viranomaisten antamaa määräystä ja olla saapumatta paikalle.

– Kilpailut järjestetään turvallisuus edellä ja siten, että kaikki kilpailijoiden, huoltojoukkojen ja muiden toimijoiden väliset kohtaamiset ovat minimissä. Noudatamme erittäin tiukasti kaikkia viranomaisten koronarajoituksia, Ketelä kommentoi.

– Kilpailun turvallisuussuunnitelmassa on tarkat oheistukset koronan varalta, ja ohjaamme ja valvomme, että kaikki toimivat suunnitelman mukaisesti

Järjestäjät iloitsevat, että kilpailuun on ilmoittautunut peräti 198 kuljettajaa, mikä on huomattavasti enemmän kuin viimeisimpinä kolmena vuonna, kun Päitsi on ajettu.

Kuljettajilla on selvästi kova palo päästä jälleen ajamaan ja haastamaan itseään. Kaksipäiväinen Päitsi on kuin pyhiinvaellus niin Suomen enduron kärkikuskeille kuin lajin vannoutuneille harrastajille.

Tämän vuoden Päitsin ennakkosuosikkeja ovat Päitsin yleiskilpailun vuonna 2019 voittanut Eemil Pohjola, enduron moninkertainen maailmanmestari Eero Remes sekä tämän kauden enduron SM-sarjassa vauhdillaan yllättänyt Antti Hänninen.

Myös nuori Hugo Svärd on menestynyt hyvin alkukauden kilpailuissa, ja hänellä hyvinä kannustajina kilpailussa toimivat isä ja setä, jotka molemmat ovat voittaneet Päitsin kaksi kertaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here