Maailman parhaan auton valinnassa ollaan loppusuoralla — tässä vaihtoehdot

Maailman parhaan auton valinnassa eli World Car Awards -äänestyksessä ollaan loppusuoralla.

Pitkä tie tärkeimmän uutuuden valitsemiseen viidessä luokassa alkoi syyskuussa 2019 Frankfurtin autonäyttelyssä, kun ehdokkaat paljastettiin.

Ensimmäisellä kierroksella ehdokkaiden määrä rajattiin tärkeimmässä Vuoden Auto Maailmassa -luokassa kymmeneen ja muissa luokissa viiteen ehdokkaaseen.

Nyt jäljellä ovat enää kaikkein parhaat.

Eniten finaalipaikkoja on tullut Porschelle. Porsche Taycan on ehdolla kolmessa luokassa ja Porsche 911 kahdessa luokassa. Lisäksi Porsche 718 Spyder/Cayman GT4 on ehdolla yhdessä luokassa.

Mazda3 on ehdolla kahdessa luokassa. Kialla on ehdokas myös kahdessa luokassa.

Pitkä valintaprosessi

World Car Awards -tuomaristossa on 86 jäsentä kaikkialta maailmasta ja Suomea sekä Pohjoismaita siinä edustaa Toni Jalovaara.

Tuomaristo tekee työtä ympäri vuoden tutustumalla tärkeimpiin uutuuksiin. Lähes kaikki ehdokkaat ovat koeajettavina vuosittain marraskuussa järjestettävässä tilaisuudessa Los Angelesissa.

Lyhyt lista eli kymmenen ehdokasta pääsarjassa ja viisi muissa julkistettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Delhin autonäyttelyssä helmikuun 5. päivänä.

Katso tästä muut World Car Awards -jutut.

Ohessa ovat eri luokkien kolme parasta ja voittajat julkistetaan New Yorkin autonäyttelyssä huhtikuun 8. päivänä, joka on samalla viidestoista kerta, kun WCA ja NYIAS ovat yhteistyössä.

Ehdokkaat luokittain

World Car of the Year

World Urban Car

World Luxury Car

World Performance Car

World Car Design of the Year

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!