Ny Teknik -lehti pisti viisi sähköautoa paremmuusjärjestykseen — yksi malli jäi listan ulkopuolelle

Ruotsalainen Ny Teknik -lehti on laittanut viisi sähköautoa paremmuusjärjestykseen. Tai oikeastaan kuusi, mutta yksi ei mahtunut mukaan listaan.

Nissan Leaf e+ . Kuva: Nissan.

Viidennelle sijalle kelpuutettiin Nissan Leaf. Testaaja tykkäsi Leafin mahdollisuudesta ajaa autolla niin sanotulla e-pedalilla käyttämättä jarrua.

Testaajan mukaan Leafilla tulee ensi vuonna kovat ajat, kun markkinoille tulee runsaasti samassa hintaluokassa olevia kilpailijoita.

Audi e-tron. Kuva: Antti Järveläinen.

Neljännelle sijalle kelpuutettiin Audi e-tron. Testaajan mukaan auto sopii lähinnä sellaisille, jotka nimenomaan haluavat itse ajaa autoaan. Lisäksi testaaja tykkäsi erityisesti Audin Virtual Cockpitistä.

Mercedes-Benz EQC. Kuva: Daimler.

Kolmanneksi pääsi Mercedes-Benz EQC. Testaajan mukaan auto sopii henkilöille, jotka kaipaavat mukavuutta ja perinteistä autoluksusta. Autossa oleva kardaanitunneli tosin ärsyttää testaajaa.

Kia e-Niro. Kuva: Kia.

Kakkoseksi testaaja laittaa Kia E-Niron. Jutun mukaan auto on suunniteltu ajatuksella. Autossa on hyvä toimintamatka, käytännölliset tilat ja kelvollinen suorituskyky. Ja kaiken lisäksi sopivaan hintaan.

Tesla Model 3. Kuva: Antti Järveläinen.

Ykköseksi testaaja on kelpuuttanut Tesla Model 3 -mallin. Jutun mukaan eniten kiitosta saa ohjaamon suunnittelu ja auton infotainment-järjestelmä. Lisäksi testaajan mukaan etäpäivitys takaa sen, ettei auto muutaman vuoden sisällä tunnu vanhahtavalta.

Testaajan mukaan yksi heikkous autossa on käytännöllisyys. Tällä hän todennäköisesti viittaa tavaratilan kokoon. Lisäksi puhutaan paljon auton laatuongelmista, testaaja toteaa.

Jaguar I-Pace. Kuva: CvB.

Jaguar I-Pace oli pettymys

Testaaja on pettynyt Jaguar I-Pace-malliin. Alun perin hän halusi sen mukaan listaan, mutta loppujen lopuksi se ei mahtunut viiden parhaimman joukkoon..

Vaikka auto valittiin Vuoden autoksi, se ei vakuuta testaajaa. Hänen mukaansa auto on hyvä ajaa, mutta se kuluttaa virtaa reippaanlaisesti. Hän ei myöskään pidä sisustusta ja äänieristystä yhtä laadukkaana kuin Audi- ja Mercedes-autoissa.

Lisäksi hänen mielestään infotainment-järjestelmä tuntuu vanhahtavalta.

Lue koko juttu tästä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here