Mazdan uuden Skyactiv-X-moottorin myynti alkaa — moottorissa yhdistyy bensiini- ja dieselmoottorin edut

Kuva: Mazda.

Asiakkaat voivat nyt tilata uuden Mazda3:n Skyactiv-X moottorilla, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille tämän syksyn aikana.

Mazdan 2.0-litrainen, neljäsylinterinen SPCCI (Spark Plug Controlled Comperssion Ignition) Skyactiv-X -moottoriteknologia on maailman ensimmäinen kaupallinen moottori, mikä yhdistää bensiinimoottorin kipinäsytytyksen ja dieselin puristussytytyksen.

Mazdan tiedotteen mukaan tämä moottoriteknologia yhdistää bensiini- ja dieselmoottorien parhaat puolet.

Skyactiv-X tarjoilee kuljettajan iloksi samaan aikaan bensiinimoottorille ominaisen laajan kierrosalueen ja dieselille ominaisen nopean kaasunvasteen.

Voimanlähteen enimmäisteho on 180 hevosvoimaa ja enimmäisvääntö 224 Nm. Täysin-uuden Mazda3 Skyactiv-X Sedanin CO2 -päästöt alkavat vain 122 grammasta kilometriltä ja polttoaineenkulutus vain 5,4 litrasta /100km (WLTP mittaustavan mukaan).

Täysin uusi Mazda3 Skyactiv-X sisältää vakiona myös Mazda M Hybrid -kevythybriditeknologian. Älykäs 24-voltin kevythybridijärjestelmä laskee polttoaineen kulutusta ja alentaa päästöjä ottamalla talteen jarrutusenergiaa, mitä sähkömoottori käyttää edelleen moottorin avustamiseen.

Täysin uusi Mazda3 Skyactiv-X on saatavilla Hatchback- ja Sedan korimalleihin, manuaalivaihteisena ja automaattivaihteisena. Mazda3 Skyactiv-X M Hybrid Hatchback on saatavilla myös Mazdan i-Activ AWD nelivedolla varustettuna.

Uudella moottorilla varustetun Mazda3 -mallin hinnat alkavat Vision-varustetason 28 490 eurosta, minkä vakiovarusteluun sisältyy muun maussa tuulilasinäyttö, mukautuva vakionopeudensäädin, 7 tuuman digitaalinen mittaristo, navigaattori sekä sisätilan led-valaistus.

Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille tänä syksynä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here