Kuumailmapalloilija Bertrand Piccard teki Hyundai Nexolla polttokennoautojen maailmanennätysmatkan

Ranskalainen ilmailija ja Solar Impulse Foundation -säätiön presidentti Bertrand Piccard on tehnyt uuden maailmanennätyksen vetykäyttöisellä polttokennoautolla yhdellä tankkauksella ajetulla matkalla.

Hyundain tiedotteen mukaan Hyundai Nexolla ennätyksen ajanut Piccard starttasi matkaan Ranskan Sarreguemines’ssa sijaitsevalta FaHyencen tankkausasemalta maanantaina 25.11. ja saapui Le Bourgetissa sijaitsevalle ilmailu- ja avaruusmuseolle seuraavana päivänä taitettuaan 778 kilometrin taipaleen.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun polttokennolla energiansa tuottavalla tuotantoautolla on ajettu näin pitkä matka yhdellä tankkauksella.

Aiemmin muun muassa ensimmäiset maailmanympärilennot kuumailmapallolla ja aurinkoenergialla toimivalla lentokoneella tehnyt Piccard saattoi tällä kerralla ottaa mukaan myös matkustajia.

Näin sekä seikkailija että hänen matkakumppaninsa pääsivät kokemaan uuden autosukupolven jakaakseen kokemuksiaan ympäristönsuojelusta sekä vertaillakseen näkemyksiään kestävästä kehityksestä ja liikkuvuudesta.

Uutta ennätystä juhlistettiin Le Bourgetissa sijaitsevassa ilmailu- ja avaruusmuseossa, jossa esiteltiin myös Bertrand Piccardin aiempia ilmailun saralla tekemiä ennätyksiä.

Bertrand Piccard teki Solar Impulse -säätiön perustamisen yhteydessä ympäristöaloitteen, jossa haastetaan tekemään tuhat tehokasta ja tuottavaa ratkaisusta ympäristön suojelemiseksi.

Uusi ennätys pähkinänkuoressa:

  • Yhdellä tankkauksella ajettu matka: 778 kilometriä
  • Polttoainetta jäljellä maalissa: 49 kilometriksi
  • Ilmaa puhdistui: 404,6 kL (määrä jonka 23 ihmistä hengittää vuorokaudessa)
  • CO2-vähennys: 111,2 kg (saman kokoluokan ajoneuvon 778 km:n matkalla aiheuttama päästö)

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here