Peugeot tuo jo tänä vuonna Expert-mallistaan sarjavalmisteisen polttokennoversion Euroopan markkinoille

Peugeot on yksi ensimmäisistä autonvalmistajista, joka tuo markkinoille vedystä voimaa saavan sähköauton kompaktien hyötyajoneuvojen luokkaan, olemassa olevien polttomoottori- ja sähköautojen rinnalle jo vuodesta 2021 alkaen.

Kyse on sähköisestä Peugeot e-Expert -polttokennoversiosta, joka tuottaa polttokennon avulla vedystä energiaa auton sähkömoottorille.

Uusi Peugeot e-Expert polttokennoauto on uusin esimerkki yrityksen « Extended power of choice » –strategiasta, minkä ansiosta jokainen asiakas voi valita mieleisensä, omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan käyttövoimavaihtoehdon.

Sähköinen polttokennoauto tukee Peugeot Expert –malliston sähköisten vaihtoehtojen nopeaa laajentumisesta.

Kuva: Peugeot.

e-EXPERT esiteltiin vuonna 2020 ja palkittiin International Van of the Year -arvonimellä vuoden 2021 alussa. Kyse oli jo kuudennesta Peugeotista, joka valittiiin Vuoden Hyötyajoneuvoksi vuoden 1992 jälkeen.

Uusi Peugeot e-Expert -polttokennoauto pohjautuu innovatiiviselle « mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric » -järjestelmälle, jonka Stellantis on kehittänyt ja joka käsittää:

  • Polttokennon, joka tuottaa vedystä ajoon tarvittavaa sähköä
  • Ladattavan 10,5 kWh tehoisen lithium-ion korkeajänniteakun, ja joka syöttää virtaa sähkömoottorille ajon aikana, joka on ladattavissa myös ähköverkosta,

Uusi Peugeot e-Expert -polttokennoversion ominaisuuksia ovat:

  • Suoriutuu kaikista matkoista päästöttömästi​​​​​​​
  • Pystyy tankkaamaan vetyä kolmessa minuutissa yli 400 km toimintamatkaa varten (WLTP-mittaustavan mukaan, vahvistusta vailla)
  • Latausliitäntä korkeajänniteakkua varten
  • 2 pituutta (M ja XL), joilla on samat kuormausominaisuudet kuin vastaavilla diesel- ja sähköversioilla
  • Kuormaustilavuus jopa 6,1m³
  • Hyötykuorma jopa 1100 kg
  • Vetokuorma jopa 1000 kg

Uusi Peugeot e-Expert -polttokennoauto kulkee täysin päästöttömästi ja täyden hiljaisuuden vallitessa hyötykuorma- ja lastausominaisuuksista tinkimättä. Malliversio on vastaus ammattilaisten monenlaisiin tarpeisiin tiukentuvat päästörajoitukset huomioiden.

Kuva: Peugeot.

Uusi Peugeot e-Expert polttokennoauto tulee ensin tarjolle ammattiasiakkaille Ranskassa ja Saksassa vuoden 2021 lopulla.

Lue tästä muita juttuja e-Expert-mallista.

Auto valmistetaan Ranskassa Valenciennes’n tehtailla, josta se siirtyy Saksan Rüsselsheimissa sijaitsevaan Stellantisin vetyteknologiaan erikoistuneeseen yksikköön.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän