Boschilla vahva usko polttokennoihin

Bosch ryhtyy valmistamaan ja toimittamaan polttokennoihin tarkoitettuja sähköisiä ilmakompressoreita.

Bosch on tehnyt pitkäaikaisen sopimuksen Cellcentric-nimisen yrityksen kanssa integroidulla tehoelektroniikalla varustettujen sähköisten ilmakompressoreiden toimittamisesta.

Cellcentric on Daimler Truck AG:n ja Volvo Group AB:n puoliksi omistama yhteisyritys, joka tähtää maailman johtavaksi polttokennojärjestelmien valmistajaksi.

Boschin ilmakompressorista tulee osa Cellcentricin polttokennojärjestelmää, jota käytetään niin raskaassa kuljetuskalustossa kuin muissakin sovelluksissa.
Polttokennojärjestelmissä kompressorit ovat yksi ydinkomponenteista: ne säätelevät hapen syöttöä.

Bosch panostaa merkittävästi komponentin kehitystyöhön. Eri toimialoilta on koottu yhteensä 15 tiimiä, joiden päämäärä on kaupallistaa sähköinen ilmakompressori.
Ilmakompressoreita tulee tarjolle kahdessa eri teholuokassa, 20 ja 30 kW. Kompressorin pyörän nopeus yltää jopa 100 000 kierrokseen minuutissa.

Lisäksi Boschin tehoelektroniikassa käytetyt piikarbidi-puolijohteet tekevät tämän merkittävän komponentin erityisen tehokkaaksi.

Bosch arvioi, että komponentteja valmistetaan suuressa mittakaavassa noin vuonna 2025.

Polttokennojen avulla kuljetuskalustosta ilmastoneutraali

Polttokennoissa syntyy sähköenergiaa, vettä ja lämpöä, kun vety reagoi ilmakehän hapen kanssa. Jos ajoneuvon voimansiirron polttokennojen vety on tuotettu uusiutuvilla energioilla, ajoneuvo on ilmastoneutraali.

Sähköisellä ilmakompressorilla on tärkeä rooli polttokennon toiminnassa: se annostelee polttokennolle sopivan määrän suodatettua ilmaa.

Bosch kehittää sekä liikkuvia että kiinteitä polttokennoja

Bosch uskoo, että vety tulee olemaan tärkeä energianlähde ja investoi siihen merkittävästi etukenossa. Vuoteen 2024 mennessä Bosch investoi noin 600 miljoonaa euroa liikenteen polttokennosovelluksiin sekä 400 miljoonaa euroa kiinteisiin, sähkön ja lämmön tuotantoon tarkoitettuihin polttokennoihin.

Katso muita juttuja polttokennoista.

Ajoneuvojen polttokennotuotteiden portfolio sisältää tuotteita yksittäisistä sensoreista ydinkomponentteihin asti, kuten em. sähköinen ilmakompressori sekä polttokennomodulin ns. kennonippu (stack).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän