Katso tästä kolme parasta Vuoden auto- ja liikennekuva 2022 -kilpailusta

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n (AuLi) Vuoden auto- ja liikennekuva 2022 -kilpailuun osallistui lähes 20 AuLin jäsentä yhteensä 72 kuvalla.

Tuomarina toiminut Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu valitsi voittajaksi freelancerkuvaaja Markus Pentikäisen kuvan ”Auto Illuminate 2”. Muut palkitut kuvat olivat Harry Kuurion ”Maailmat ajassa” ja Jari Kohosen ”Esapekan kommellus”.

Tuulensuu luonnehti Markus Pentikäisen ”Auto Illuminate 2” kuvaa näin: ”Markus Pentikäisen tavaramerkki ovat lokaatiot ja dramatiikka, tällä kertaa Aurajoen ranta, jossa historiallinen fregatti Suomen Joutsen on saanut edustalleen sähköauto Hyundai Ioniq 5:n. Ioniqin vahvuus on, että siitä saa kunnolla virtaa ulos, ja tässä kuvassa auto valaisee itseään ja Suomen Joutsenta kolmella 1,2 kilowatin ledivalolla.”

Maailmat ajassa. Kuva: Harry Kuurio.

Harry Kuurio ”Maailmat ajassa” -kuvaa Tuulensuu luonnehti näin: ”Epäurbaani kuvausympäristö, koneen ja eläinten kontrasti. Hyvin hyödynnetty tilanne, josta valittu sommittelultaan erinomainen hetki.”

Esapekan kommellus. Kuva: Jari Kohonen.

Jari Kohosen ”Esapekan kommellus” -kuvaa Tuulensuu arvioi näin: ”Katse kiinnittyy Toyota-kuljettaja Esapekka Lapin silmiin, jotka kertovat paljon. Vasta sen jälkeen huomaa kuvan ”kehyksistä”, että pikataival ei ole ehkä ollut kaikkein helpoin. Lappi kaatoi autonsa Jyväskylän MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja joutui ajamaan viimeisen ilman tuulilasia. ”Kyllä sinne vähän tuuli sisälle. Kattokin hävisi ensimmäisessä kiihdytyksessä, kun vitosen löi sisään”, Lappi kommentoi Iltalehdelle.”

Auto- ja liikennegaalan Hyvä Suomi! -palkinto Kalle Rovanperälle

Auto- ja liikennegaalan Journalismi-palkinto Matti Heikuralle ja Kari Pitkäselle

Auto- ja liikennegaalan Vientipalkinto Salon akkutehtaalle

Auto- ja liikennegaalan Liikenneteko-palkinto Basemark Oy:lle

Auto- ja liikennegaalan Innovaatiopalkinto Vesa Pellille

Vuoden Auto Suomessa – yleisön suosikki: Volkswagen ID. Buzz

Kia Niro on tiukan taiston jälkeen Vuoden Auto Suomessa 2023!

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän