Auto- ja liikennegaalan Innovaatiopalkinto Vesa Pellille ja BHTC-yhtiölle

Auto- ja Liikennegaalan myöntämän innovaatiopalkinnon voittaja on saksalaisen Behr-Hella Thermocontrol GmbH:n (BHTC) Tampereella toimiva Suomen yksikkö.

Tamperelaisen BHTC Finland -yksikön osaaminen on viime vuosina ratkaissut BHTC:n hyväksi kolme merkittävää tarjouskilpailua, kukin arvoltaan 200–250 miljoonaa euroa.

Suomen yksikön on perustanut ja sitä johtaa Vesa Pelli. BHTC Finlandin palveluksessa on vajaat 40 työntekijää, jotka edustavat seitsemää eri kansalaisuutta.

Suomen yksikkö on keskittynyt innovaatioihin ja tuotekehitykseen kansainväliselle autoteollisuudelle. Konsernin toinen päätuote ovat auton ilmastointiin ja sen ohjaukseen liittyvät järjestelmät.

Vesa Pelli on luonut henkilökohtaisesti kontaktit suoraa muun muassa Škodan autotehtaille Mlada Boleslaviin Tšekkiin ja myynyt heille idean Vuoden Auto Suomessa 2022 Škoda Enyaq iV -täyssähköauton näyttöpaneelin toteutuksesta.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

BHTC Finlandin referenssilistalla on useita muitakin autobrändejä, joiden nimiä yhtiöllä ei ole lupa käyttää julkisesti.

Palkitsemisen kriteereissä nostettiin esille Pellin henkilökohtainen työ sekä BHTC Finlandin Suomessa kehittämä innovaatio, joka on erinomainen esimerkki auton käyttäjän ja auton rajapintaa tutkivan työn tuloksesta.

Vuoden Auto Suomessa – yleisön suosikki: Volkswagen ID. Buzz

Kia Niro on tiukan taiston jälkeen Vuoden Auto Suomessa 2023!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän