Tämä vauhdikas kuva voitti Auto- ja liikennetoimittajien valokuvakilpailun

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n (AuLi) 50-vuotisjuhlavuoden auto- ja liikenneaiheisen valokuvakilpailun kärkikolmikon muodostivat Jari Kohonen, Antti Hentinen ja Marko Mäkinen.

AuLi 50 vuotta -valokuvakilpailuun hyväksyttiin mukaan vain AuLin jäsenten ottamat valokuvat, ja jokaiselta osallistujalta hyväksyttiin enintään viisi valokuvaa vuosilta 1971–2021. Kilpailuun osallistui yhteensä 13 kuvaajaa 58 kuvalla.

Voittajat valinneena kilpailun päätuomarina toimi kansainvälisesti palkittu, QEP (Qualified European Photographer) -tittelin ja Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Mestariarvon saavuttanut Mika Levälampi (www.levalampi.fi).

Kilpailun voitti Jari Kohonen kuvalla Juha Liukkosen ulosajo.

Levälampi arvioi kuvaa seuraavasti: ”Kuva pysäyttää sekä liikkeen kuvassa että katsojan katseen, kuvassa voi ihastella yksityiskohtia sekä yleisön ilmeissä että auton yksityiskohdissa, ja siinä on yhtä aikaa sekä nostalgiaa että vauhdin ja vaaran tuntua. Kuvaan kiteytyy autourheilun taika, sen vauhdikkuus ja jännitys, auton ja yleisön liitto.”

Kilpailun toiseksi sijoittunut. Kuva: Antti Hentinen.

Toiseksi tuli Antti Hentinen kuvalla Porschella Lapissa. Levälammen arvio:

”Pidempää suljinaikaa on tässäkin kuvassa osattu hyödyntää hienosti tuomaan kuvaan yhtä aikaa sekä liikettä että harmoniaa. Kuvan sommittelu on myös onnistunut, jonka myötä koko kuva-alaa hyödynnetään tarinan kerrontaan. Kuva on helppo kuvitella lehden keskiaukeamalle.”

Kilpailun kolmas. Kuva: Marko Mäkinen.

Kolmanneksi tuli Marko Mäkinen kuvalla Al Quassimi, Irlanti 2009.

Levälammen mukaan ”Kuvaan on hienosti saatu vauhdin tuntua ns. ”pannaamalla”, mutta tästä huolimatta itse kohde on niin tarkka, että siitä on luettavissa mm. kuljettajan nimi. Hieno suoritus sekä teknisenä suoritteena että kuvan sommittelun suhteen.”

AuLi 50 vuotta -valokuvakilpailuu

1. Jari Kohonen, Juha Liukkosen ulosajo

2. Antti Hentinen, Porschella Lapissa

3. Marko Mäkinen, Al Quassimi, Irlanti 2009

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. En tiedä ovatko voittaneet kirjoittavia toimittajia, jos ovat niin paheksuntani. Kuvaavat ns hybriditoimittajat ovat itsekkyydessään tuhonneet kymmenien loulutettujen ammattilehtikuvaajien työt. Kyse on moraalista, ketään ei voi kieltää kuvaamasta- Mutta aina voi kertoa mielipiteen.
    Syntyy suuri hiljaisuus kun ehdottaa että hei…kirjoitan juttusi ilmaiseksi ja otan kuvista maksun ja sinua toimittaja ei tarvita enää. Siinä vaiheessa ylimielisyys loppuu. jatkuakseen hetken päästä. Toimittajille me koulutetut ammattikuvaajat olemme vain saastaa ja tässä puhuu 42 vuoden kokemus sadoista toimittajista.
    Tämä teksti kahden itsemurhan yllämainitusta syystä tehneen lehtikuvaajan muistolle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän