Auto- ja liikennegaalan Vientipalkinto Salon akkutehtaalle

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n myöntämän vientipalkinnon voittaja on Valmet Automotive, joka on yksi Euroopan johtavista akkujärjestelmien ulkoistetun tuotannon tarjoajista.

Viime vuonna yhtiö valmisti kaikkiaan 400 000 akkupakettia, ja nyt kokonaistuotantomäärä on ylittänyt jo miljoonan rajan. Yhtiön akkuliiketoiminnan tärkeimpiä asiakkaita autoteollisuudessa ovat Mercedes-Benz ja Volvo.

Henkilöautoakkujärjestelmien lisäksi Valmet Automotive on esitellyt Modular Power Pack ‑akkujärjestelmän, joka soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan työkoneisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä teollisuuden sähkökäyttöisiin sovelluksiin.

Palkitsemisen kriteereissä nostettiin esiin myös akkutuotannon kotimaisuusaste. Valmet Automotiven akkutuotannon keskus on tällä hetkellä Salon akkutehdas. Uudenkaupungin akkutehdas aloitti toimintansa 2021, ja se sijaitsee samassa rakennuskokonaisuudessa autotehtaan kanssa. Yhtiön kolmas akkutehdas sijaitsee Kirchardtissa Saksassa.

Auto- ja liikennegaalan Liikenneteko-palkinto Basemark Oy:lle

Auto- ja liikennegaalan Innovaatiopalkinto Vesa Pellille

Vuoden Auto Suomessa – yleisön suosikki: Volkswagen ID. Buzz

Kia Niro on tiukan taiston jälkeen Vuoden Auto Suomessa 2023!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän